Haberler

İçişleri Bakanı Ala -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "AK Parti hükümetleri ortaya koydukları performansla 11 yılda sadece illerde, ilçelerde değil, sadece Türkiye genelinde değil, bizim kültürel coğrafyamızda, eski bize ait coğrafyalarda da birtakım heyecanlara sebep oldu" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "AK Parti hükümetleri ortaya koydukları performansla 11 yılda sadece illerde, ilçelerde değil, sadece Türkiye genelinde değil, bizim kültürel coğrafyamızda, eski bize ait coğrafyalarda da birtakım heyecanlara sebep oldu" dedi.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in cenaze törenine katılmak üzere Çorum'un İskilip ilçesine gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, törenin ardından AK Parti İskilip Belediye Başkan adayı Recep Çatma'nın seçim irtibat bürosunu ziyaret etti.

Burada partililere hitap eden Bakan Ala, hürmet ve saygı duyduğu değerli büyüğü, ağabeyi Zübeyir Kemelek'in vefatının üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Değerli büyüğüm, ağabeyim Zübeyir Kemelek'in ahirete intikali nedeniyle buradayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Dünyaya geliş nedenini, yaratılış gayesini idrak etmiş birisiydi ve öyle gittiğine inanıyorum. Buna şahitlik edeceklerden birisiyim" diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimlere yönelik değerlendirmede bulunan Bakan Ala, AK Parti denince Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve Türkiye'nin kuzeyinde Myanmar'dan Fas'a kadar bir heyecan dalgasının yayıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti hükümetleri ortaya koydukları performansla 11 yılda sadece illerde, ilçelerde değil, sadece Türkiye genelinde değil, bizim kültürel coğrafyamızda, eski bize ait coğrafyalarda da birtakım heyecanlara sebep oldu. Çünkü sizin desteklediğiniz, her bir oyunuzla katkıda bulunduğunuz bu hareket, İslam dünyasında, bizim kültürel coğrafyamızda insanımıza öz güven kazandırdı. Dış politikada varız, ülkede kalkınmada varız, vatandaşla devleti barıştırmada varız ve bunları sizlerin desteğiyle, duanızla gerçekleştiriyoruz. Biz de her birimize bu harekete bir miktar katkıda bulunma imkanı verdiği için Allah'a şükrediyoruz. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum."

- "Marifet nefer olabilmektir"

Geçmiş 10 yıl ile bugünün Türkiyesi arasında büyük farklar olduğunu vurgulayan Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Böyle bir harekette 10 yıl sonra başardıklarımıza bakıyorum, 10 yıl önce bize reva görülenlere bakıyorum... Şimdi her okulda Kuran öğretilebiliyor, Hazreti Peygamber'in hayatı öğrenilebiliyor, her yerde Meclis dahil bütün kamu kuruluşlarında başı açık, örtülü kardeşlerimiz yan yana özgürlüğün tadını çıkarabiliyor. Şükrolsun. Sizin her birinizin katkısının, oyunun değeri ölçülemez. Marifet bakan olmak, mevki makam sahibi olmak değil, nefer olabilmektir.

Sizler, gerçekten, başkalarının bin yıl sürecek denilebilecek şeyleri 10 yılda başarmış bir hareketin kurucususunuz. Burası, bu seçim büroları bir hareketin gözeleridir. O bakımdan buradan daha kıymetli, daha makam ve mevki de yok. Sizleri bu hareketin önümüzdeki 10 yıllarda da çok daha fazlasını başarması arzusu ile desteğe davet etmekteyim. Vatandaşlarımıza bunları daha çok anlatmak için harekete davet ediyorum. Bir kardeşiniz olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Burada milletvekillerimizle, bütün hanımefendilerle, gençlerle hep birlikte olan biteni ve olup bitebilecekleri anlatmalıyız."

"Onlarca hizmeti birlikte yürüttük ama bunlardan daha kıymetlisi sizin iradeniz sandığa, sandık Meclis'e yansıdı" ifadelerini kullanan Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Biz sizden aldığımız emaneti her şeye rağmen, her şeyin karşısında, sizin dirayetiniz ve izanınızla korumayı biliyoruz. Allah'a şükür, bundan sonra da onu en kıymetli emanet olarak koruyacağız. Hiç endişeniz, hiçbir kuşkunuz olmasın. Bizim için vatandaşın iradesinden, arzusundan, onun değerlerinden daha önemli bir şey yoktur. O iradeniz ve kararlarınız bize emanettir. Size, emanete hıyanet etmeden, onu sizinle buluşturmayı sağlıyoruz ve sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Ziyaretin ardından Bakan Ala, ilçe stadyumunda bekletilen helikopterle İskilip'ten ayrıldı.

Kaynak: AA / Politika

Efkan Ala Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title