Haberler

Hüsnü 'Paşa' Oldu

Başarılı Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici Bir Dergi İçin Paşa Elbisesi Giyip Poz Verdi

BAŞARILI KLARNETÇİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ BİR DERGİ İÇİN PAŞA ELBİSESİ GİYİP POZ VERDİ

Hüsnü Şenlendirici bir dergi için Osmanlı Paşa'sı oldu. İşte Şenlendirici'nin dergi için verdiği özel röportajın bir bölümü...

Senin gibi yetişmiş, bu tarz bir müzikal altyapıya sahip birçok insandan farklı bir yöne gittin. Yurt dışı festivallerine, ilginç müzik projelerine. Nasıl oldu bu?

Ben Egeliyim, bu en büyük şansım. Bu kültürle büyüdüm, köy düğünleriyle, Ege zeybekleriyle… Sonra İstanbul'a geldim. 11 yaşında, yanan Galata köprüsünün altında çalışmaya başladım. Oyun havaları, fasıl, Roman müziği falan… Babam da Okay Temiz'le çalışıyordu ve ayda en az iki üç kere yurt dışına festivale gidiyorlardı. 14 yaşında onlarla çalmaya başladım. Askere gidene kadar o ekiple neredeyse bütün dünyayı dolaştım, bu da en büyük ikinci şansımdı. Binlerce müzisyenle tanıştım, jam session'lar yaptım. Bu hem hızlı yol katetmeme hem de bakış açımı genişletmeme faydalı oldu. Bu arada konservatuara girdim, Klasik Batı Müziği eğitimi aldım. Gerçi dört sene sonra attılar.

Niye atılmıştın?

İngilizcem yüzünden. Hala da öğrenmedim.

Acaba hazırlıksız mı yakalandın ya da idare mi edemedin de hallaç pamuğuna döndü durum? Kimlerin başına neler geldi, bir gün bile haber çıkmadı haklarında.

Bu piyasanın içinde, insanlar bu tür şeyler başlarına geldiğinde birileriyle iyi geçiniyor. Arasını iyi tutuyor, eyvallah ediyor. Ben hayatım boyunca kimseye eyvallah etmedim. O yüzden oluyor. Çünkü benim elimde bir enstrümanım var ve içim dolu. Boş bir müzisyen değilim, ne yaptığımı farkındayım. Hayallerim var, bunları gerçekleştirebilecek gücüm var. Ve Türkiye'de bu işleri yapmak, bu insanlara müziğimi dinletmek bana çekici geliyor. Yoksa gerçekten zaten çoktan çekip gitmiştim. Bir anda herkes namus bekçisi oldu. Sanki hiç kimse böyle bir şey yapmamış gibi. Bir de şöyle bir şey, ben dokuz ay bir ilişki yaşadım ve bunun görüntüsü yok ellerinde, kendim çıktım söyledim. Ama insanların gözüne soka soka da yaşamak istemedim…

Seni, işini nasıl etkiliyor tüm bunlar?

Dertlendikçe içli içli üflüyorum tabii, insanların daha çok hoşuna gidiyor içlerine işleyince! İşimde bir şey yok da kariyer olarak yanlış yere götürdü beni bu olaylar. Malesef palyaço haline geldim. Allahtan etrafımdakiler, Laço Tayfa'dan bu yana beni tanıyanlar, biliyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title