Haberler

"Hükümet Kefenlerimizden Ötv İsteyecek"

DSP Genel Sekreteri Türker, Maliye Bakanlığı'nın ÖTV oranını yüzde 20'ye yükseltmesini eleştirdi ve "Bu Hükümet neredeyse kefenlerimizden bile ÖTV isteyecek" dedi.

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, Maliye Bakanlığı'nın fotoğraf makinelerine yüzde 18 KDV'nin yanısıra, ÖTV oranını yüzde 20'ye yükseltmesini eleştirdi ve "Bu Hükümet neredeyse kefenlerimizden bile ÖTV isteyecek" dedi.

DSP Genel Sekreteri Türker yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile 1 Temmuz 2008'den itibaren fotoğraf makinelerinden alınan yüzde 18 KDV'li fiyatın üzerine, yüzde 20'ye yakın ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirilmesini eleştirdi. Dünyada "vergiden vergi alan" tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Türker, şunları söyledi:

"Örneğin aldığınız fotoğraf makinesi 1000 YTL olsun. Önce ÖTV'si ile bu makinenin fiyatına 1200 YTL olacak. Daha sonra KDV ödeyeceksiniz. Ancak KDV'yi, makinenin fiyatı üzerinden değil, ÖTV eklenmiş olan fiyat üzerinden, yani 1200 YTL üzerinden ödeyeceksiniz ve 1000 YTL'lik makineyi yüzde 18 KDV ile 1416 YTL'ye alabileceksiniz. Bu rakamın içinde ayrıca ithalat aşamasında alınan diğer vergi ve harçları da eklerseniz, Türkiye'de satılan bir fotoğraf makinesi fiyatının yüzde 70'ini devlete vergi olarak ödediğinizi göreceksiniz. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. AB, ABD gibi ülkelerde hemen hemen her yetişkin başına bir fotoğraf makinesi düştüğünü düşünürseniz, Hükümet'in vatandaşımıza bakış açısını da rahatlıkla görebilirsiniz"

Türker, AKP iktidarının halka yüklediği vergilerin sınır tanımadığını belirtirken, "Bu Hükümet neredeyse kefenlerimizden bile ÖTV isteyecek. Hükümet, insanları bu tür yaklaşımlarla, kanunsuz yollara sevkediyor ve "Sen vergi vermeden bu ürünlere kaçak yolla sahip ol' diyor" dedi.

AKP iktidarının, ÖTV'yi lüks mallar için uyguladığını kaydeden Türker, "Hükümet'in yaklaşımına göre, haberleşmek lüks, televizyon lüks, buzdolabı, çamaşır makinesi lüks, araba kullanmak lüks. Şimdi de fotoğraf çekmek lüks sayılmış oluyor. Bunu anlamak mümkün değil. Özellikle de vatandaşın tatile çıktığı şu günlerde iktidar bir anlamda halkın harcamalarından, ÖTV yoluyla pay istiyor" dedi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title