Haberler

Hayatını Sokak Köpeklerine Adadı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı köyünde ikamet eden 52 yaşındaki kadın hayatını sokak köpeklerine adadı.52 yaşındaki Ezel Kılıç, 6 yıldır sokak köpeklerinin sağlıklı yaşaması için çabalıyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı köyünde ikamet eden 52 yaşındaki kadın hayatını sokak köpeklerine adadı.

52 yaşındaki Ezel Kılıç, 6 yıldır sokak köpeklerinin sağlıklı yaşaması için çabalıyor.

Evinin bahçesinde 10 sokak köpeğine bakan Kılıç, yolda bulunan 40 köpeğin de bakımını üstlendi. Sabah akşam köpekleri doyuran Kılıç her gün Lüleburgaz'a yemek almak için gittiğini söyledi.

Köpeklerin günde 30 ekmek yediğini kaydeden Kılıç, "Ben yaklaşık 6 yıldır sokak köpeklerinin iyi ve sağlıklı bir şekilde yaşaması için çabalıyorum. Sabah ve akşam onları doyuruyorum. Evimde şuan 10 tane köpeğim var. Bu 10 köpeği de sokaktan aldım. Şimdi dışarıda ise baktığım yaklaşık 40 köpek var. Her gün 30'a yakın ekmek yiyorlar. Her gün bu köpekler için Lüleburgaz'a giderek yemek alıp geliyorum" dedi.

Dişi köpeklerin kısırlaştırılmadığı sürece köpeklerin çoğalacağını belirten Kılıç" Sokak köpekleri her geçen gün çoğalıyor. Benimde artık onların bakımına gücüm yetmemeye başladı. Yetkililerin bu konuya el atarak bu köpeklerin kısırlaştırmasını sağlaması lazım" diye konuştu.

"UMARIM BİRİLERİ BU KÖPEKLERE SAHİP ÇIKAR"

İnsanların sokak köpeklerini sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, en büyük arzusunun köpeklerin sağlıklı şartlarda yaşamaları ve bir yuva sahibi olmaları olduğunu dile getirdi. Kılıç köpekleri kimse sahiplenmediği takdirde, bir barınarak kurularak köpeklerin barınakta hayatlarını sürdürmelerinin şart olduğunu belirtti.

"İNSANLAR ÇOK DUYARSIZ"

İnsanların sokak hayvanları konusunda çok duyarsız olduğunu da ileri süren Kılıç" İnsanlar sokak hayvanları konusunda çok duyarsız. Burada bir çok sokak köpeği aracın altında ezilerek can verdi. Halbuki arabanın çarpması ile birlikte hemen veterinere götürülse hayatı kurtarılacak. Ancak çarpan insanlar bunu yapmıyor. Çarpıyorlar ve kaçıyorlar. Bu güne dek yaklaşık 10 köpeğim bu yüzden hayatını kaybetti. İnsanlarımız hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olmalı" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lüleburgaz Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title