Haberler

Hava Sıcaklığı Artacak

Türkiye'nin Batı Kesimlerinde Hava Sıcaklığı 1 ile 3 Derece Artarken Doğu Bölgelerde Kısa Süreli Olmak Üzere Yağış Geçişlerinin Görüleceği Tahmin Ediliyor.

Türkiye'nin batı kesimlerinde hava sıcaklığı 1 ile 3 derece artarken doğu bölgelerde kısa süreli olmak üzere yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Türkiye'nin doğu bölgelerinde kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 1 ile 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan bölgelerimizde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Doğusu ile zamanla Göller yöresi Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Niğde ile Kayseri çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Amasya ve Çorum çevreleri kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Adıyaman, Diyarbakır, Siirt ve Batman) kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title