Haberler

Hakkari'de Türk Telekom Çalışanları 12 Askerin Şehit Olması Nedeniyle Geçici Olarak Grevlerine Son Verdi

Türk Telekom ile Haber-iş Sendikası Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinden Sonuç Çıkmaması Üzerine Bir Süreden Beridir Grev Yapan Hakkari Telekom Çalışanları, Bugün 12 Askerin Şehit Olması ve Ardında Yüksekova İlçesinde İse Mayın Patlaması Sonucu 17 Vatandaşın Yaralanması Nedeniyle Duydukları Üzüntüden Dolayı Eylemlerine Geçici Olarak Son Verdiklerini Açıkladılar.

Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine bir süreden beridir grev yapan Hakkari Telekom çalışanları, bugün 12 askerin şehit olması ve ardında Yüksekova ilçesinde ise mayın patlaması sonucu 17 vatandaşın yaralanması nedeniyle duydukları üzüntüden dolayı eylemlerine geçici olarak son verdiklerini açıkladılar.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Türkiye Haber-İş Sendikası Hakkari Şube Başkanı Orhan Önal, 110 çalışan ile birlikte yaklaşık 6 gündür sürdürdükleri greve askerlerin şehit olması ve vatandaşların yaralanması nedeniyle doydukları üzüntüden dolayı greve geçici olarak son verdiklerini belirtti. Önal, "Bugünkü olaydan dolayı oldukça üzüntülüyüz. Şehit olan askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralanan asker ve sivil vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Allah bize bugünleri bir daha

yaşatmasın" dedi.

(FT-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title