Haberler

Hakkari'de Öğrencilere Sınav Öncesi Motivasyon

Hakkari Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Tarafından Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) Girecek Öğrencilere Yönelik 'Moral ve Motivasyon' Semineri Düzenlendi.

Hakkari Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilere yönelik 'Moral ve motivasyon' semineri düzenlendi.

ÖSS sınavlarında her yıl son sıralarda yer alan Hakkari'de öğrencilerin 15 Haziran 2008 tarihinde yapılacak sınavda başarılı olmalarını sağlamak için değişik çalışmalar yapılıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafında Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen moral ve motivasyon seminerine çok sayıda öğrenci katıldı. Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Rehber Öğretmeni Hüseyin Güleç tarafından verilen seminerde öğrencilere 'Motivasyon, sınav kaygısı ve son bir ayı nasıl değerlendiririm' konularında bilgi verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin ilçelerde de düzenleneceği belirtildi. Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Rehber Öğretmeni Hüseyin Güleç, sınava hazırlanan öğrencilerde uzun çalışma tempolarının ardından yaşanabilecek isteksizliği ortadan kaldırmak için böyle bir seminer düzenlediklerini söyledi. Güleç, ''Normal çalışma düzeninde son ayda öğrencinin çalışma temposunun daha çok artması gerekir. Ama genelde öğrencilerimizin son zamanlarda temposunun düştüğü gözleniyor. Buda ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin önündeki en büyük problemlerden biridir. Sınav yaklaştıkça öğrencilerde yüksek derecede kaygı yaşanabilir. Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları çözmek amacıyla son 20 günün değerlendirilmesi, çalışma yöntemleri ve diğer konularla ilgili bilgiler sunuyoruz" dedi.

(NT-AKK-Y) 26.05.2008 18:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title