Haberler

    Hafta Sonunu Kütüphane Düzenine Ayırın

    Küçük ve sınırlı yaşam alanlarında yaşayanlar, kuşkusuz kütüphanelerin ve rafların faydalarını bilirler. Kütüphane raflarınızı şekillendirmek, hem yaşam alanınıza görsellik katar hem de bütün dağınıklığı düzenli bir şekilde elinizin altında bulundurmanıza yardımcı olur. Siz de beş farklı kütüphane düzeni önerimiz ile dairenizde kendinize daha büyük bir hareket alanı yaratabilirsiniz. Kütüphane düzeni için kutulardan ve sepetlerden destek alın Aslında kendinize daha fazla alan açmak için bir rafa kaldırdığınız şeyler, hala sizi rahatsız

    Küçük ve sınırlı yaşam alanlarında yaşayanlar, kuşkusuz kütüphanelerin ve rafların faydalarını bilirler. Kütüphane raflarınızı şekillendirmek, hem yaşam alanınıza görsellik katar hem de bütün dağınıklığı düzenli bir şekilde elinizin altında bulundurmanıza yardımcı olur. Siz de beş farklı kütüphane düzeni önerimiz ile dairenizde kendinize daha büyük bir hareket alanı yaratabilirsiniz.

    Kütüphane düzeni için kutulardan ve sepetlerden destek alın

    Aslında kendinize daha fazla alan açmak için bir rafa kaldırdığınız şeyler, hala sizi rahatsız ediyorsa, bu, rafın da toplanmaya ihtiyacı var demektir. Çözüm ise birkaç dekoratif saklama kutusu ya da sepet olabilir. Dağınık göründüğünü düşündüğünüz raftaki bütün eşyaları, kullanım sıklığınıza göre ayırabilir ve bu eşyaları dekoratif kutulara ya da sepetlere toplayabilirsiniz. Kutuları tekrar rafa koyup arkanıza yaslandığınızda, rafın ilk halindeki yorucu görüntünün kaybolduğunu fark edeceksiniz.

    Benzer eşyalarınızı gruplayın

    Dağınık bir rafın bazen tek ihtiyacı olan etkili ve sizin için anlamlı bir gruplamadır. Rafınızda eşyalarınızı ister renklerine isterseniz  kullanım amacına göre bir araya getirebilirsiniz. Örneğin fotoğraf çerçevelerini, kitapları, dergileri ya da cam eşyaları birlikte gruplayabilirsiniz.

    Boşlukları dengelemeyi unutmayın

    Eğer raflarınızda boş alanlar varsa ve bu da dengesizlik oluşturuyorsa, kitap yığınları gibi daha ağır olduğunu düşündüğünüz şeyleri rafların kenarlarına daha yakın yerlere yerleştirebilirsiniz. Görsel olarak daha dikkat çekici olduğunu düşündüğünüz eşyalarınızı orta kısımlarda sergileyebilirsiniz.

    Raflarınızı katmanlara ayırın

    Bazen kitaplarınız ve antika gibi dekoratif eşyalarınız aynı rafta yan yana durduğunda sizi rahatsız edebilir. Raflarınızı yerleştirirken aynı tipteki eşyalarınızı katmanlar oluşturmak için kullanabilirsiniz. Mesela, bir yığın kitabı yatay bir şekilde yerleştirip rafın gerisine kadar iterek, kitapların ön tarafında kontrast yaratacak objeleri bırakabilirsiniz. Elbette bu yöntemin etkisi ön tarafın iyi düzenlenmesi ile artacaktır.

    Raflarınızın nefes almasını sağlayın

    Raflardaki boşluklar kimi zaman görselliği güçlendirir. Çok sıkışık bir raf hem gözünüze hitap etmeyebilir hem de aradığınız bir şeyi bulmanızı zorlaştırabilir. Yani, bazen rafları biraz aralamak, nefes almalarını sağlamak gerekebilir. Sadece birkaç objeyi raftan alarak, bu sıkışık görüntüden kurtulabilirsiniz. Raflardaki boş alanlar aynı zamanda o rafın hakimiyetinin de sizde olduğunu gösterir. Sizce de etkili bir "bu rafları doldurmam gerekmiyor" mesajı değil mi?

    Küçük alanlarda yaşayanlar için açık raf sistemi ya da kütüphaneler hayat kurtarıcıdır. Her şeyi kütüphane raflarında biriktirmek ise bazen rafların faydasını azaltabilir. Kütüphane düzeni için önerdiğimiz bu beş basit yöntem ile hem dağınıklığı azaltabilir hem de kendiniz için daha fazla alan yaratabilirsiniz.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title