Haberler

Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförleri taşıdıkları yüklerin bedelsiz olmasına tepki göstererek kontak kapattı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförleri taşıdıkları yüklerin bedelsiz olmasına tepki göstererek kontak kapattı. Eylem yapan şoförler araç anahtarlarını yere atarak tepki gösterdi.

Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait TIR parkında eylem yapan kamyon şoförleri araçlarına Türk bayrağı asarak kontak kapattı. Taşıdıkları yükleri ücretsiz olarak Irak'a taşıdıklarını belirten şoförler, sorunları çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Irak'ta getirmiş oldukları akaryakıta fazla vergi ödediklerini öne süren sürücüler, yetkililerden yardım beklediklerini belirtti. Şoförler ayrıca Habur Sınır Kapısı'nda mazot akaryakıt satışının yapılmasını istediklerini ifade etti. Eyleme katılan Yunur Konur, şoför milletinin çok sahipsiz olduğunu kaydederek, "Valinin, gümrük müdürü ve esnafın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Tek geçim kaynağımız bu kapı olduğu için gerekirse bir ayda olsa burada bekleriz. Ton başı beş dolar istiyoruz. Beş dolar artırılmazsa burada sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gümrükte ceza uygulaması var üç

aydır para almadan karşıya geçiyoruz ve kapıdaki cezaların hafiflemesini istiyoruz. Bir arabanın giriş çıkışı bir asgari ücreti karşılamalıdır" dedi. Mehmet İslam adlı şoför ise, "Her bir arabanın muayenesi sigortası taşıt pulu senede 4 bin lira veriyoruz ve bunları karşılamak için beş dolar istiyoruz. Gümrük cezası indirimi yapsınlar. Ayrıca madem vergi veriyoruz. Diğer sınır kapıları gibi biz de Habur Sınır Kapısı'nda yetkililerden resmi bir şekilde akaryakıt alalım. Hem bu şekilde vergilerimizde kendi ülkemize kalır" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Habur Sınır Kapısı Şırnak Silopi Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title