Haberler

YARGITAY'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ I Yeni Başkan kim olacak? Hangi aday önde?

Güncelleme:

Yargıtay'da önemli bir seçim gerçekleşiyor. Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimlerde yeni başkanın kim olacağı merak konusu. Bu önemli karar, Yargıtay'ın gelecekteki yönünü belirleyecek. 5 adaylı Yargıtay Başkanlığı seçimi için üyeler sandık başına gitti. Adaylar gerçekleşen 2 turda da 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadı.

Mehmet Akarca Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi dün itibarıyla dolmuştu. Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay'da sandık kuruldu ve sabah 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Peki, Yeni Başkan kim olacak? Hangi aday önde?

YARGITAY'DA YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay'da sandık kuruldu ve sabah 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti.

HANGİ ADAY ÖNDE?

Adayların hiçbirinin 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle seçimlere 3. tur oylamasıyla devam edilecek.

  • 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez: 94
  • Yargıtay Başkanı Akarca: 82
  • 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk: 74
  • Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak: 46
  • 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal: 36

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yargıtay Hukuk Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title