Haberler

Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller hangileri? Cezası ne kadar?

Güncelleme:

Korona nedeniyle başta İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerimiz olmak üzere birçok şehirde maskesiz sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Herkesin maskesiz sokağa çıkmanın cezasının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller hangileri?

Koronavirüs nedeniyle normalleşme sürecinin yaşandığı günlerde maskesiz sokağa çıkmak bazı illerimizde yasaklandı. Hastalık ve salgın sayısını önlemek için maske yasağı getirildi. Vatandaşlar yasak olan illerde maskesiz sokağa çıkmanınj cezasının ne kadar olduğunu merak ediyor. peki, maskesiz sokağa çıkmanın cezası nedir?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Yarın itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.

Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller hangileri?MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

HANGİ İLLERDE YASAK VAR?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis'te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar? Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı? Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller hangileri?MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs İstanbul Ankara Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title