Haberler

Kaçak elektrik kullananlardan görevini yapan ekibe ölüm tehdidi: Seni mermi manyağı yaparım

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik'in saha ekibi, sorumlu oldukları bölge içinde kaçak elektrik kullanan bazı şahıslar tarafından ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Şahıslardan biri görevliye, "Seni mermi manyağı yaparım, beni tanıyor musun? O emniyete güvenme" ifadelerini yöneltti. Şahıslar, daha sonra Diyarbakır'a dönmek üzere yola çıkan ekibin arabasının önünü keserek saldırmak için araçlarından indi. Ekipler, polisin müdahalesi ile kurtuldu.

Elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik'in Diyarbakır İl Enerji Kayıpları Müdürlüğü'ne bağlı 3 kişilik bir saha ekibi, rutin kaçak kontrolü için sabah saatlerinde Çınar ilçesine gitti. Bir polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı kontroller sırasında ekipteki görevliler, Fatih Mahallesi Tavşantepe mevkiinde, Alçak Gerilim elektrik hattını taşıyan bir beton direğin üzerinden kaçak bağlantı yapıldığını belirledi.

KABLOLAR 100 METRE UZAKLIKTAKİ OTOPARKA ULAŞTI

Kaçak elektrik kablolarının, görülmemesi için direğin içerisinden ve yeraltından geçirilerek 100 metre uzaklıktaki otopark olarak kullanılan ticarethaneye ait tek katlı binaya ulaştırıldığı tespit edildi. Kablonun çekildiği yapıya giren görevliler, elektriğin hem otoparkta, hem de binanın arkasındaki buğday tarlasını sulamak üzere kuyudan su çekmede kullanıldığını tespit ettiler.

"SENİ MERMİ MANYAĞI YAPARIM, O EMNİYETE GÜVENME"

Kaçak hattın tespit edildiğini fark eden şahıslar, ekipteki görevlileri tehdit etmeye başladı. Şahıslardan biri Dicle Elektrik görevlisine "Seni mermi manyağı yaparım, beni tanıyor musun? O emniyete güvenme" diyerek ölümle tehdit etti.

CEP TELEFONLARIYLA KAYDA ALDI

Tehditlere aldırış etmeden görevlerini yapan Enerji Kayıpları çalışanları, olanları cep telefonlarıyla kayda aldı. Yaşanan gerilim üzerine olaya müdahale eden polisler, bahse konu şahısları bölgeden uzaklaştırdı.10 kilometre takip etti.

ARAÇLA ÖNLERİNİ KESTİLER

Saha ekibi, mahalledeki diğer aboneleri de planlanan şekilde kontrol edip çalışmasını tamamladıktan sonra Diyarbakır'a dönmek üzere yola çıktı. Ancak bu süre boyunca kaçak elektrik kullanan 4 kişi, araçlarıyla Dicle Elektrik ekibini Çınar-Diyarbakır karayolunda da yaklaşık 10 km boyunca takip etti. Ekibin bulunduğu aracı durdurmak isteyen ve ardından aracın önünü tehlikeli bir şekilde kesen şahıslar, saldırmak için araçlarından indi.

Görevliler ise polisi arayarak yardım istedi. Araçlarında mahsur kalan 3 görevli, polisin zamanında olay yerine gelmesi üzerine kurtulmayı başardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi Diyarbakır Dicle Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

telepati:

bakalım bu şahıslar için ne yapılacak???

192
6
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Bunlar vatan haini

163
7
yanıtYanıtla
Murat Kolukısa:

biz öderiz nasılsa

117
14
yanıtYanıtla
er ak:

sahislar serbest..adalete gel

97
2
yanıtYanıtla
Ece Aksoy:

Elektrik Şirketleri Doğu Hariç Herkese Gücü Yetiyor Biz 2 Gün Ödemezsek Hemen Keserler Bu Nankörlerden Dolayı Biz Fazla Fazla Ödüyoruz

84
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

peki gelelim asıl meseleye bunlar elini kolunu sallayarak gitti mi haklarında ne işlem yapıldı??? Bilelim ki bizde o na göre gereğini yapalım

70
2
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

her mahalle kendi kayıp kaçağını kendi ödesin bütün ülkeye yayılmasın !!!

70
1
yanıtYanıtla
Hsn:

Bu işlerin çözülmesi için idama kadar giden her türlü şiddetli cezanın olması ve uygulanması lazım,bu konularda harbiden diktatör yetkililer gerekli gözünün yaşına bakmayacak hırsızların o çalan elinin akıbeti ne olmalı biz biliyoruzda neyse...

59
4
yanıtYanıtla
paşa ultrAslan:

Allah diyorki bana herşey ile gelin ama kul hakkı ile gelmeyin bu şimdi kul hakkı deyilde ney

44
2
yanıtYanıtla
M M:

KAÇAK ELEKTRİK = VATANA MİLLETE İHANET NOKTA

26
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title