Haberler

İstanbul: İstanbul'da Narkotik Operasyonu

İstanbul'da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda, toplam 362 kilogram 700 gram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda, toplam 362 kilogram 700 gram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, narkotikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş ile Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder hazır bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Avcılar, Güngören ve Bahçelievler'de yapılan "Pala", "Akdeniz", "Hızır" isimli 3 ayrı operasyonlar hakkında bilgi verdi. Cerrah, "Pala adı verilen birinci operasyonda, Güngören'de bir depoda uyuşturucu madde tespit edilmesi üzerine harekete geçen Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, kumaş ruloları arasına gizlenmiş 91.5 kilogram eroin maddesiyle birlikte 3 şüpheli şahsı yakalamıştır. 'Akdeniz' adı verilen operasyonda, Avcılar'da bulunan Ambarlı Limanı'ndan yurt dışına çıkma hazırlığındaki bir TIR'da yapılan aramada 217 kilogram eroin maddesi ele geçirilmiş, suça karıştıkları tespit edilen 3 şüpheli yakalanmıştır. Son olarak 'Hızır' operasyonu kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ise Bahçelievler'de bir evde iki çanta içinde 54 kilo 200 gram eroin maddesi ile birlikte 3 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır" dedi.

Cerrah, Çatalca ve Bahçelievler'de kaçak yollarla yurtdışından temin ettikleri sentetik uyuşturucu hapları İstanbul'da dağıttığı öğrenilen bir şebekeye yönelik 24 Haziran 2006 günü gerçekleştirilen "Hasat" operasyonuyla ilgili olarak ise,"Yapılan operasyonda bir TIR'da yapılan arama sonucunda 28 bin tablet XTC hap, 500 gram kokain maddesi ile birlikte 5 kişi gözaltına alınmıştır" diye konuştu.

Öte yandan, Cerrah operasyonlarda kullanılan "Jack" ve "Ceylan" isimli 2 Narkotik köpeğini sevdi. Köpeklerin boynunda asılan üzerinde "Uyuşturucuya Hayır" yazan kağıtlar dikkat çekti.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, açıklamasının sonunda, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen "Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü" ile ilgili olarak, "26 Haziran BM tarafından 'Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü' olarak ilan edilmiştir. Bugün uyuşturucuyla mücadele konusunda bir çok ülkede çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubemiz bu anlamlı güne, gerçekleştirdiği 4 büyük operasyonu kamuoyuna ile paylaşarak katılmıştır. Biz 2003 Mart'ından beri mücadelemizi "insanlık için" sloganıyla sürdürüyoruz. Anneleri, babaları, öğretmenleri ve tüm sivil toplum kuruluşlarını çocukların ve gençlerin uyuşturucu maddelere karşı duyarlılıklarını artırmaları yönünde çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Özellikle ailenin uyuşturucuya karşı oluşturacağı direnci önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyada 200 milyon insanının uyuşturucu madde bağımlısı olduğunun tahmin edildiğini belirten Cerrah, "Bu, 15 yaş üstü yüzde 5'ine denk düşmektedir. Toplumun tüm kesimlerince uyuşturucunun problem olarak kabul edilmesi, sorumluluk alınması ve çözümünde katkıda bulunulması gerekmektedir. "Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü" madde bağımlılığına karşı bizim yapabileceklerimizi hatırlatmasıyla önemli. Biz İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak size yardım için buradayız ve her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title