Haberler

Çorum: Çorum'daki At Yarışları Nefes Kesti

Çorum Belediyesi tarafından Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geleneksel at yarışları yapıldı.

Çorum Belediyesi tarafından Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geleneksel at yarışları yapıldı.

Kırkgöz Çayırı'nda düzenlenen yarışları, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Demirşeyh Belediye Başkanı Osman Karateke, Belediye Başkan Yardımcıları Necip Cıdık, Necati Hayran, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren, ÇESOB Başkanı Necati Hayran, Belediye Meclis üyeleri Necati Körpınar, Mehmet Uyar ile çok sayıda yarışsever izledi. 10 kategoride yapılan yarışlarda Çorum'un yanısıra Ankara, Samsun, Ordu, Kastamonu, ve Sakarya'dan gelen toplam 35 at koşarken, oldukça zevkli ve heyecanlı geçen yarışların 8 kategorisi rahvan koşu stilinde yapıldı. 2 kategorisi ise Safkan Arap ve İngiliz atların yarışlarına sahne oldu. Yapılan yarışlar sonunda minik taylar kategorisinde Samsun Terme'den Temel Akbaş 1. olurken, Çorum'dan Yasin Bayramoğlu 2. sırada yer aldı. Üçlü taylar kategorisinde ise Samsun Çarşamba'dan Nemci Akoğlu 1., Samsun Salıpazarı'ndan Hasan Somuncu 2. oldu. Dörtlü taylarda Samsun Çarşamba'dan Nemci Akalı 1., Samsun Terme'den Bekir Özcan 2., Amasya Merzifon'dan Hakan Şahin 3. sırada yer aldı. Deste kategorisinde ise birinciliği Samsun Çarşamba'dan Mustafa Kümbül, ikinciliği Samsun Çarşamba'dan Ahmet Ulukan, üçüncülüğü Kastamonu'dan Sebahattin Kuzuoğlu, dördüncülüğü de Çorum'dan Ahmet Çavdar elde etti. Küçük Orta kategorisinde Samsun Çarşamba'dan Nemci Akoğlu 1., Samsun'dan Ali Dinç 2., Samsun Çarşamba'dan Ahmet Ulukan 3., Ordu Korgan'dan Mehmet Özdemir 4. oldu. Büyük Orta kategorisinde ise Samsun Çarşamba'dan Nemci Akoğlu 1., Ankara'dan Şahap Gürsoy 2., Samsun Terme'den Kasap Murat 3., Ordu Fatsa'dan Mehmet Falay 4. sırada yer aldı. Başaltı kategorisinde ise birinciliği Samsun Terme'den Kara Murat, ikinciliği Samsun Çarşamba'dan Celalettin İleri, üçüncülüğü Samsun Çarşamba'dan Okan Demir, dördüncülüğü Samsun Çarşamba'dan Yaşar Özcan elde etti. Belediye Başkanı Turan Atlamaz adına düzenlenen Baş koşusunda ise Ankara'dan Şahap Gürsoy 1., Samsun'dan İlker Kavakoğlu 2., Samsun Çarşamba'dan Nemci Akoğlu ise 3. sırada yer aldı.

Safkan Arap atlar kategorisinde yapılan yarılarda da Sakarya Sapanca'dan Murat Badişoğlu 1., Kastamonu'dan Cemil Tamer 2., Samsun Terme'den Hakan Ulaşan 3., Çorum'dan Orhan Türkoğlu 4. oldu.

Yarışların son ayağı olan İngiliz atlar kategorisinde ise Çorum'dan Butik Hülya 1., Sakarya Sapanca'dan Şirinyalı 2., Kastamonu'dan Olivetti 3., yine Kastamonu'dan Gordon Milne 4. sırada yer aldı.

Öte yandan, yarışlar sonunda derece giren at sahiplerine kupaları, düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title