Haberler

Asgari ücret zammı hangi ayda alınacak 2022? Yeni asgari ücret hangi ayda alınacak?

Asgari ücrette milyonların merakla beklediği an geldi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan heyet, ortak bir noktada buluştu. Asgari ücretin miktarının açıklanmasının ardından yeni zamlı maaşın ne zaman yatacağı merak edildi. Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak? sorularına bu kapsamda yanıt arandı. Yeni asgari ücret hangi ayda alınacak?

Yeni asgari ücret hangi ayda alınacak? Asgari ücret zammı hangi ayda alınacak 2022? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer aldı. 1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret pazarlığı, bugün sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde yapmıştı. Bugün dördüncü kez toplanan komisyon, nihai kararını verdi. 2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HANGİ AYDA ALINACAK 2022?

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 253 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu. 2022 yılının Ocak ayında çalışılmasına karşın yatacak ilk maaşlar zamlı maaşlar olacak. Toplantıları Aralık ayında yapılan asgari ücretin zamlı tutarının Şubat ayı maaşlarına yansıması bekleniyor. Ocak ayı maaşlarını da 2021 asgari ücret tutarında alacak olan işçilere Şubat ayından itibaren yeni asgari ücrete göre ödeme yapılacak.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Asgari Ücret Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title