Haberler

Anneler haklıymış! Bu gıdaların içinde böcek var

Güncelleme:

Bilim insanlarının gıdalar üzerinde yaptığı araştırmalar şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Haberler.com Youtube kanalı bu araştırma sonuçlarını derledi. Bakın hayatımız boyunca farkına bile varmadan nasıl böcek yiyormuşuz?

Küçükken bizi yemememiz gereken gıdalardan uzak tutmak için "Onun içinde böcek" var diyen annemizin söylediklerinin bir gün gerçek olabileceği aklınıza geldi mi? Bilim insanları ortaya koyduğu araştırma ile annelerin herhangi bir bilimsel dayanağı olmadan söylediği bu sözleri haklı çıkardı.

KIRMIZ BÖCEĞİ BİR ÇOK ÜRÜNDE KULLANILIYOR

Araştırmalara göre market raflarındaki ürünlerin çoğunda böcek parçaları bulunuyor. Gıda boyalarının neredeyse tamamı kırmız meşesi üzerinde bulunan kabuklu bit cinsi bir böcekten elde ediliyor. Özel olarak üretilen bu böcekler gıda boyalarından meyveli yoğurtlara, dondurmadan meşrubatlara kadar bir çok üründe kullanılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Haberler.com Özel

Haberler

500

Yorumlar (7)

kadir bedir :

''denetimin ve can yakan disiplin cezasının olmadığı yerlerde usulsüzlük çok olur'' derlerdi eski büyük müdürlerimiz.

67
3
yanıtYanıtla
ahmet say:

peki denetlemeler şimdiye kadar nerdeydi ve neden yasaklanmıyor bu ürünler bir soruda ben dışarda birşey yerken güvenemeyecek miyim neden denetlenmiyor

56
4
yanıtYanıtla
Ahmet Aksoy:

Yasak değil nolmal zararsız böcek

yanıt1
yanıt5
ahmet say:

zararsızsa dışarda böcek bol ye bakalım yiye biliyorsun böceği canlı görsen o ürünü almazsın bile

yanıt1
yanıt0
Zeynep Nursen:

Geçenlerde marketten aldıgım bir şekerleme yedim, birden dişlerin agrımaya basladı içlerine daha cok kar etmek için şeker yerine cok zararlı ucuz yağları koyuyorlarmıs. En kotu ev yemegi bile dısarıdakilerden iyidir

50
5
yanıtYanıtla
Yusuf Kuzgun:

turkiyemi hersey normal bocekte cikar farede cikar yiyeceklerin icinden nasil olsa gidaya hile karistirmak suc deyil

20
3
yanıtYanıtla
Ahmet Aksoy:

Bu yeni birşey değil kırmızı gıda boyası böcekten yapılıyor sağlığa bı zararı Yok

5
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title