Haberler

AKOM'dan İstanbullulara kar yağışı uyarısı: 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için Aybar kar fırtınası alarmı verilmesiyle megakentte düğmeye basıldı. Kentte etkili olmaya başlayan yağışların son zamanlarda görülen en kuvvetli fırtına olacağı değerlendirilirken, AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak ''İstanbul'un uzun yıllar ortalamasına baktığımızda Mart'ta çok sık kar almaz. 1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum mart ayı ortalamalarının üzerinde 87 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir gibi gözüküyor'' dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için günlerdir yaptığı Sibirya kökenli Aybar kar fırtınası, kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteriyor. Son 35 yılın en kuvvetli fırtınası olması beklenen fırtına nedeniyle kent genelinde düğmeye basıldı.

AKOM'dan İstanbullulara kar yağışı uyarısı: 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir

AKOM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Akom da önlemlerini aldı. AKOM koordinasyonunda İstanbul'un 4023 kilometrelik yol ağında çalışmalar bu sabahtan itibaren başladı. Kar küreme araçları ve tuzlar yol kenarlarına yerleştirildi. AKOM'dan alınan verilere göre, 2000 araç 9500 personel kar yağışı uyarılarının kapsadığı günler boyunca görev yapacak. 465 müdahale noktasında hazır bekletilen araçların yanı sıra 220 bin ton tuz ve 1290 ton solüsyon hazırda bekletiliyor.

AKOM'dan İstanbullulara kar yağışı uyarısı: 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir

''87 YILI KADAR OLMASA DA 2. SIRAYA YERLEŞİR''

AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak İstanbul'un uzun yıllar ortalamasına baktığımızda Mart'ta çok sık kar almaz. 1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum mart ayı ortalamalarının üzerinde 87 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir gibi gözüküyor. Çarşamba gece saatlerinden itibaren Sibirya soğukları hakim olacak. Cumartesi pazar da yağış devam edecek gibi duruyor dedi.

AKOM'dan İstanbullulara kar yağışı uyarısı: 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşirAKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak.

''YAĞIŞLAR BU GECE ÇOK ETKİLİ OLMAYACAK''

Osman Çaylak ''Bugün için riskli bir durum yok. Perşembe sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'un Kuzey bölgelerinden itibaren, kar yağışı geçişleri başlayacak. Perşembe sabah 05.00'ten sonra etkili olmasını bekliyoruz. Perşembe günü tam gün kar yağışı olacak. Çarşamba için zaten karla karışık yağmur yağacak diye uyarılar yapılmıştı. Çarşamba günkü yağışlar çok etkili olmayacak'' diye konuştu.

AKOM'dan İstanbullulara kar yağışı uyarısı: 87 yılı kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir

KAR KALINLIĞININ 20 CM OLMASI BEKLENİYOR

Sibirya kökenli olduğu bilinen Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul AKOM Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title