Haberler

Sandıklı'dan kısa kısa

Güncelleme:

Sandıklı Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sandıklı Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında yürüyüş, bisiklet, pickleball, masa tenisi turnuvaları değişik yaş gruplarındaki gençlerin birbirinden güzel mücadelesi ile kutlandı.

Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde yapılan turnuvalarda dereceye giren sporculara günün anısına madalya takdim edildi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Araz, "Amatör Spor Haftası etkinliği sona erdi. Bizlere bu bağlamda maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen Belediye Başkanı Mustafa Çöl'e, çalışanlarına, tüm katılımcılara ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Öğrenciler Havai Caminin tarihini öğrendi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında tarihi cami hakkında bilgi sahibi oldu.

İlçede 171 yıllık tarihi geçmişe sahip Havai Camine geçen öğrenciler imam Sadettin Şener'den bilgiler aldı.

2014 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan ve 2015 yılında tekrar ibatede açılan tarihi caminin en önemli özelliğinin içerisinde bulunan hat satanı yazı ve eserlerin altın varakla işlenmiş olmasının yanında içerisinin bir çok bölümünün ahşaptan yapılmış olması olduğu ifade edildi.

Caminin yanında bulunan yaklaşık 200 yıllık mezarlarda da o tarihlerde medrese olarak hizmet veren medresenin öğretmenlerinin mezarları olduğu belirtildi.

Bilgilendirmeden dolayı Cami İmamına teşekkür eden Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yasin Filiz, öğrencilerin bulunduğu bölgedeki tarihi değerleri tanımalarının önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çöl Hisarcık Sandıklı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title