Haberler

Fatih Terim Güzel Bir Başlangıç Yaptı

Güncelleme:

3. Fatih Terim döneminin ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Adana 5 Ocak Stadı'nda Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti.

Maçtan kareler için tıklayın...

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na katılamayan A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Kuzey İrlanda'yı Adana 5 Ocak Stadı'nda ağırladı. Karşılaşmayı Mevlüt Erdinç'in golüyle 1-0 kazanan milliler, bu sonuçla moral depolamış oldu.

Maçtan 2 saat önce düzenlenen törende 5+2 yıllık resmi sözleşmeye imza atan Fatih Terim, böylece resmen başlayan üçüncü milli takım dönemine galibiyetle merhaba dedi.

Karşılaşmaya son derece etkili başlayan millilerimiz bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı. Oynadığı hücum futbolu nedeniyle savunmada boşluklar veren A Milliler, Kuzey İrlanda'nın fırsatları değerlendirememesiyle rahat nefes aldı. İlk yarının son dakikasında Bilal Kısa'nın pasını iyi değerlendiren Mevlüt Erdinç, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıda da etkili olan milliler, Burak Yılmaz ve Gökhan Töre'nin oyuna dahil olmasıyla etkili hücum oyununu sürdürdü. Oyuncu değişikliklerinin sıklaşmasıyla oyunun temposu, 70. dakikadan sonra  düştü. Bu dakikadan sonra iki takım da girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı ve karşılaşma Türkiye'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Türkiye-K. İrlanda karşılaşmasının detayları için tıklayın

Maçtan notlar

A Milli Futbol Takımı ile Kuzey İrlanda arasında Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan özel maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Adana, en son 18 Şubat 2004'de Danimarka ile oynanan hazırlık maçına ev sahipliği yapmıştı. Kuzey İrlanda maçıyla 9 yıl aradan sonra milli maça ev sahipliği yapan Adana'da bugüne kadar 5 özel maç oynandı.

Adanalı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir helikopter stat çevresinde güvenlik önlemlerini kontrol etti.

Ay-yıldızlıların başında 97. maçına memleketinde çıkan teknik direktör Fatih Terim, taraftarlardan büyük ilgi gördü. Terim, kendisi için "İmparator" tezahüratları yapan tribünleri selamladı. Terim, doğduğu şehir Adana'da milli takım teknik direktörü olarak ilk kez kulübede yer aldı.

Sahaya ısınmak için çıkan ay-yıldızlı futbolculara taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. İsimleri tek tek söylenen futbolcular tribünlere çağırıldı.

Karşılaşmada A Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan yaptı. Milli oyuncular başlama vuruşundan önce tribünleri selamladı.

Türkiye, bu maçla 90 yıllık tarihindeki 511. sınavına çıktı. Milliler, Adana'daki maçla Kuzey İrlanda ile 12. kez karşılaştı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Mevlüt Erdinç Kuzey İrlanda Fatih Terim Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title