Haberler

Gürcistan Trabzon Başkonsolosunun Dkib'i Ziyareti

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret etti.

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret etti.

Mikatsadze'nin Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaretinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gürcistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin arttırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Gürdoğan konuşmasının devamında, "Bu ilişkilerin her alanda daha da ileriye götürülmesi her iki ülkenin ve bölgenin yararına olacaktır. Türkiye ile Gürcistan'ın ticari ilişkilerinin başladığı 1992 yılından bu yana çok yol kat edildi ve başarılar sağlandı. Önümüzdeki Ekim ayında Türk-Gürcü ticari ilişkilerinin 25. yılının kutlanılacak ve ticari ilişkiler daha ileri safhalara taşınacak." diye konuştu.

Gürdoğan ayreca, Türk iş adamlarının Gürcistan'ı kendi evleri gibi gördüğünü de belirterek, bu güven ortamı sayesinde birçok iş adamının Gürcistan'da önemli yatırımlarda bulunmasının bu ilişkilerinin sonucu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Gürcistan Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title