Haberler

Güneydoğu'nun Şalvarlı Kayakçıları

Anlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne 45 Kilometre Uzaklıkta Bulunan Karacadağ Kayak Merkezi'nde Kayak Yapan Köylüler Profesyonel Kayakçıları Aratmıyor. Yöresel Kıyafetleriyle Kayan Köylüler Renkli Görüntüler Oluşturuyor.

anlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi'nde kayak yapan köylüler profesyonel kayakçıları aratmıyor. Yöresel kıyafetleriyle kayan köylüler renkli görüntüler oluşturuyor.

Güneydoğulu vatandaşlar, Karacadağ Kayak Merkezi'nde kayarak stres atıyor. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde yaşayan vatandaşlar, hafta sonunu kayak merkezinde geçiriyor. Bölgenin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Karacadağ'a gelen vatandaşlar, öncelikle yol sorununun çözümlenmesini istiyor. Kayakçılar, Karacadağ Kayak Merkezi'nin de en az Kartalkaya, Uludağ ve Palandöken kadar güzel olduğunu belirtirken, çoğu vatandaş da ücretsiz hocalardan kayak dersi almanın keyfini yaşıyor.Yöresel kıyafetleri ile ilginç görüntü oluşturan köylüler kayarken adeta profesyonel kayakçıları aratmıyor. Kayak takımlarını giyen köylüler, akrobatik hareketler yapmayı da ihmal etmiyor. Kayak Merkezi'nde konaklama imkanı bulunmadığı için akşam geri dönmek zorunda olduklarını anlatan vatandaşlar, ihtiyaca cevap verecek kapasitede tesis yapılmasını talep ediyor.

Fethi Atilla adlı köylü vatandaş, kayarken rahat hareket edebilmek için şalvar giydiklerini belirterek,"8 yıldan bu yana kendi imkanlarımızla kayak yapıyoruz. Şalvar yöresel kıyafet olduğu için tercih ediyoruz. Rahat olduğu için giyiyoruz. Kayarken rahat hareket ediyoruz" dedi.

Orhan Aldaç ise kaymak için Şanlıurfa'dan geldiğini belirterek, "Kayak öğrenmek için Viranşehir'den geldim. İlk kez kayak yapmaya geldim. Çok hoşuma gitti. Fırsat buldukça gelmeye çalışacağım. Burada konaklama imkanı olmadığı için fazla kalamıyoruz. Bir an önce konaklama tesislerinin yapılmasını istiyorum" dedi.

Karacadağ Kayak Merkezi'nde bulunan İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait tesisi işleten Orhan Atilla, ücretsiz kayak dersi verdiklerini ifade ederek,"Bölgedeki insanlara 1998 yılından bu yana gönüllü olarak ücretsiz kayak öğretiyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 300-400 kişiye kayak öğrettik. Diyarbakır dışından Urfa, Mardin, Batman gibi illerden vatandaşlarımız kaymak için buraya geliyorlar. Çevre köylerden gelen köylü vatandaşlarımız ise yöresel kıyafetleri ile geliyorlar. Buranın karı sert olduğu için kayak yapmaya elverişlidir. Ancak otel olmadığı için müşterilerimiz konaklama konusunda zorluk çekiyor. Buradaki eksiklikler tamamlanırsa Uludağ gibi kayak merkezleriyle rekabet haline girebiliriz" dedi.

Bu arada, kış mevsimi sebebiyle bölgeye gelen kayak severler günlüğü 20 YTL saatliği ise 5 YTL'ye malzeme kiralayarak kaymanın keyfini çıkarıyor. Son haftalarda büyük yoğunluk yaşayan kayak merkezi, hafta sonları talepleri karşılamada yetersiz kalıyor.

(AŞ-FA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title