Haberler

Güney Kore Afganistan'daki Askerlerini Yıl Sonunda Geri Çekeceğini Yineledi

Afganistan'da Taliban Militanlarınca 23 Vatandaşı Kaçırılan Güney Kore, Askerlerinin Bu Ülkeden Planlandığı Gibi Yıl Sonunda Çekileceğini Yineledi.

Afganistan'da Taliban militanlarınca 23 vatandaşı kaçırılan Güney Kore, askerlerinin bu ülkeden planlandığı gibi yıl sonunda çekileceğini yineledi.

Güney Kore parlamentosunun Savunma Kurulu Başkanı Kim Sung-Gon, gazetecilere yaptığı açıklamada Güney Koreli askerlerin ülkeden çekilmesinin 5 ya da 6 ay alacağını bildirdi. Sung-Gon, "Bu nedenle çekilme için gelecek aydan itibaren hazırlıklara başlamalıyız. Bu, Taliban'ın isteğinden çok farklı değil" diye konuştu. Bu arada Güney Kore hükümetinin oluşturduğu kriz grubunun bugün Kabil'e varması bekleniyor. Grubun liderliğini yürüten Dışişleri Bakan Yardımcısı Cho Jung-Pyo'nun gün içinde Afgan liderlerle

görüşeceği belirtiliyor.

Öte yandan Taliban'dan yapılan açıklamada Afgan hapishanelerinde tutulan 23 Taliban militanının serbest bırakılmaması durumunda bugün 17.30'a kadar 23 Güney Koreli'nin öldürülebileceği öne sürülmüştü.

Mühendislik ve sağlık gibi sivil alanlarda görevler üstlenen ortalama 200 Güney Koreli asker ülkenin yeniden inşasına katkıda bulunuyor.

(AFP-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title