Haberler

Gündem Özeti / 21 Aralık 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İTÜ Mezunlar Zirvesi'ne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İTÜ Mezunlar Zirvesi'ne katılacak.

(Ankara/09.30)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, STK'lar ile İşbirliği İçin Kamu Sektörünün Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Açılış Konferansı'na katılacak.

(Ankara/13.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Siemens fabrikası ve Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yeni Hizmet Binası açılışına katılacak, Sakarya MÜSİAD toplantısına iştirak edecek, Dedeman Otel'de Bab-ı Ali Toplantılarına katılacak.

(Kocaeli/10.30-Sakarya/14.00/16.00-İstanbul/19.30

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım İl Müdürlüğü'nde genç çiftçi küçükbaş hayvan dağıtımına ve Kırıkkale Üniversitesi'nde Buzağı Kayıpları Sempozyum açılışına katılacak, üniversitenin Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi açılışını yapacak ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda sektör toplantısına iştirak edecek.

(Kırıkkale/09.00-13.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Shangri LA Otel'de Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/12.30)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türki·ye-Senegal I·ş Forumuna katılacak, Fidak Fuarı'nda Türk standlarını ziyaret edecek.

(Senegal)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara HiltonSA'da, "Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı Lansman Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayına ilişkin Para Politikası Kurulu (PPK), toplantı özetini açıklayacak.

(Ankara/14.00)

7- TÜİK, 2016'ya ilişkin mali aracı kuruluş ile atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri istatistiklerini, bu yılın aralık ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

8- Ekonomi Bakanlığı, ekim ayına ilişkin uluslararası doğrudan yatırım verileri bültenini yayımlayacak.

(Ankara/17.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında Makedonya'da TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliğinin Gostivar Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Onarım ve Donanım Projesi açılışına katılacak, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Başbakan Zoran Zaev tarafından kabul edilecek, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı resepsiyonu ve kutlamasına katılacak.

(Üsküp)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu'nda Kudüs konulu toplantıya katılacak.

(New York)

3- İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesinde yapılacak erken seçimle, tek taraflı bağımsızlık ilanı sonrası merkezi hükümetin feshettiği 135 üyeli yerel parlamentonun yeni üyeleri belirlenecek.

(Barselona)

4- Kazakistan'da Suriye konulu 8. Astana Toplantısı başlayacak.

(Astana)

5- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan'da "2017 İslam Dayanışması Yılı: Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog" konferansına katılacak.

(Bakü)

6- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde buna karşı çıkan tasarıyı veto etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

7- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe" davasında, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişiminde, Fenerbahçe Orduevi'ni kontrol altına almaya çalışan, biri tutuklu 40 askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

2- 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı dava, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(Ankara/09.30)

3- Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'i başörtülü olduğu gerekçesiyle darbettiği iddiasıyla Ayhan Almila Kursar'ın yargılanmasına Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/14.30)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda İsrail'in Maccabi FOX Tel Aviv takımıyla karşılaşacak.

(Tel Aviv/22.05)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanşında Mersin Büyükşehir Belediyespor, Rusya'nın MBA Moskova takımını konuk edecek.

(Mersin/20.30)

3- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Halkbank, Yunanistan'ın PAOK takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title