Haberler

Zydus Cadila ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı

Güncelleme:

Eczacıbaşı'ndan biyoteknolojik ilaçta ikinci büyük işbirliği.

Biyoteknolojik ilaç alanında dünya devi Baxalta ile geçtiğimiz aylarda ortak şirket kuran Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile de biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye'de pazara verilmesi konusunda anlaşma imzaladı.

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş., Dünyanın lider sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile, biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye pazarına sunulması konusunda stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, öncelikle kanser tedavisinde bugün ülkemizde biyobenzeri bulunmayan ürünlerin ithalatını, ardından da Türkiye'de stratejik üretim işbirlikleri ile önü açılacak ve yeni ürünlerin ardarda pazara sunulacağı uzun vadeli bir birlikteliği içeriyor.

İstanbul'da Eczacıbaşı Holding'in merkezi Kanyon Ofis'te gerçekleşen imza törenine, Zydus Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pankaj Patel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Sharvil Patel, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşi Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik katıldı.

Törende konuşan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu olarak sağlık alanında inovasyon ve katma değer yaratan yeni işbirliklerinin büyük önem taşıdığına inandıklarını belirterek, "Biyoteknolojik ürünlerde dünya çapında yaşanan önemli gelişmelerin ülkemize aynı hızda taşınmasını, daha yaygın kitlelere ulaşabilmesini hedefliyor ve Zydus Cadila'nın bu anlamda çok doğru bir partner olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Pankaj Patel de, Eczacıbaşı gibi Türkiye'nin sağlık alanında öncü ve lider gruplarından biriyle bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye'deki hastalar için biyoteknolojik ürünler ile tedavi sağlayacak olan bu işbirliğinin, yeni ürünlerle de zenginleşerek devam etmesini hedeflediklerini söyledi.

Zydus Cadila

Merkezi Ahmedabad Hindistan'da olan Zydus Cadila, geniş bir ürün portföyü geliştiren, üreten ve pazarlayan, dünyada 19 binden fazla çalışanı olan global bir ilaç firması. Orijinal ürünler, biyolojik ürünler ve aşılardan oluşan çok güçlü bir ürün portföyüne sahip olan Zydus Cadila, Araştırma Geliştirme Bölümündeki 1200'den fazla bilim insanıyla, tüm dünyada daha sağlıklı toplumlar hedefliyor. Grup, geliştirdiği ilk orijinal ürünü Lipaglyn™ (Saroglitazar)'ı 2013 yılında ve dünyadaki ilk Adalimumab biyobenzeri Exemptia'yı 2014 yılında pazara verdi.

Zydus Cadila'nın bir diğer önemli hedefi de, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olarak, 2020 yılına kadar global bir araştırmacı ilaç kuruluşu haline gelmek.

Biyoteknolojik ürünler

İlaç dünyasında geleceğin tedavi standartı olarak görülen biyoteknolojik ürünler, bir canlı hücresine ait genin, diğer bir canlı hücresine naklini mümkün kılan farklı biyoteknolojik yöntemler ile üretilen ve özellikle, kanser, kan hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi insan hayatını tehdit eden ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Biyoteknolojik ürünlerin biyobenzerlerinin en önemli avantajı ise, daha geniş hasta gruplarının bu yenilikçi ürünlere daha ekonomik maliyetlerle erişimini sağlaması.

Eczacıbaşı, geçtiğimiz aylarda da biyoteknolojik ilaçlar alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Baxalta ile Türkiye pazarında faaliyet göstermek ortak bir şirket kurmuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Eczacıbaşı İstanbul Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title