Haberler

Zonguldak'ta Sel Felaketi: Devrek Baston Festivali Stand Alanında Hasar Oluştu

Güncelleme:

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşanan sel felaketi sonucunda Devrek Baston Festivali stand alanında maddi hasar meydana geldi. Birçok stand zarar görürken evler ve yollar da çamur içinde kaldı. Tarihi asma köprü ise büyük hasar gördü. Esnaflar ve belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

ZONGULDAK'ın Devrek ilçesinde selin vurduğu Devrek Baston Festivali stand alanında maddi hasar oluştu. Esnaflar, festival alanında zarar gören mallarını kurtarmaya çalışırken temizliğe başladı. Birçok standın zarar gördüğü bölgede bulunan evler ve yollar da çamur içinde kaldı. Bazı evlerin önü göle dönerken araçlar çamura saplı kaldı. Tarihi asma köprü ise büyük hasar gördü.

Pazar günü öğle saatlerinde ilçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde Çomaklar Deresi taştı. Sel suları hem mahalleyi hem de Devrek Çayı kenarındaki Devrek Baston Festivali alanını etkiledi. Festival için kurulan standlar ise su ve çamur içinde kalırken satılık mallar zarar gördü. Bölgede hasar tespit çalışması yapılırken felaketin 2'nci gününde çoğu stand açılamadı. Standlarda bulunan malların çıkartılmasının ardından belediyenin temizlik yapacağı belirtildi. Mahallede yarıklar oluşurken su dolan ve bataklığa dönüşen evlerin önünde vatandaşlar ve ekiplerin çalışmaları sürüyor. Vatandaşlar çamurlu yollarda yürürken güçlük çekti.

Almanya'dan gelerek stant açan Hatice Tıra, 'Buraya stant açamaya geldim. Ben stantımı açtım sonra sel vurdu. Esnaf ve ben mağdur olduk. Buraları temizlemeye çalışıyoruz. Benim mallarıma zarar gelmedi ama benden sonraki esnaflar batmış durumda. Ben kurtarabildiğimi kurtardım." dedi.

Tüm satacağı kıyafetleri sele kaptıran esnaf Sedat Ülker, çok zor durumda olduklarını ifade ederek, 'Selin nasıl olduğunu anlayamadık biranda geldi. Çok zararımız var. Bizim gibi çok zararı olan var. Kredi çekip stant açan var. Kara kara düşünüyor adam 'nasıl ödeyeceğim' diye. Şu anda bekliyoruz. Giyim stantıydı burası.' diye konuştu.

Kovayla su boşaltan Özcan Köse, "Eve giremiyoruz. Kendi imkanlarımızla suyu boşaltıyoruz. " dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Devrek Devrek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title