Haberler

Zonguldak'ta Dilenci Operasyonu

Zonguldak'ta Polis ve Zabıta Ekipleri Tarafından Gerçekleştirilen Operasyonda, Çok Sayıda Dilenci Yakalandı. Bazı Çocuk Dilenciler Ekiplerden Kaçmaya Çalışırken, Defalarca Yakalanan Bir Dilenci İse Affedilmesi İçin Yalvardı.

Zonguldak'ta polis ve zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda dilenci yakalandı. Bazı çocuk dilenciler ekiplerden kaçmaya çalışırken, defalarca yakalanan bir dilenci ise affedilmesi için yalvardı.

Zonguldak şehir merkezinde dilenci sayısındaki artış üzerine, polis ve zabıta ekipleri ortak bir operasyon gerçekleştirdi. Atatürk Devlet Hastanesi Polikliniği önünde fotoğrafları çekilerek tespit edilen 2 dilenci, polisleri görünce kalabalıktan istifade ederek yakındaki çay ocağına saklanmak istedi. Ancak şahıslar kısa sürede İl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler ve Çocuk Şubesi ekipleri ile Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Dilencilerden bayan dilencinin küçük çocuğu, ekipleri karşısında görünce korkarak ağlamaya başladı.

Polis ve zabıta ekipleri, daha sonra kent merkezinin işlek yerlerinden olan Gazipaşa Caddesi ve Terakki Mahallesi'nde, kamera görüntüleriyle tespit edilen 7 çocuk dilencinin peşine düştü. Daha önce de defalarca ekiplere yakalanan çocuk dilencilerden S.K. (15) isimli kız, uzun süre dil dökerek affedilmesini istedi. Ekiplere ağlayarak yalvaran S.K. de diğerleri gibi gözaltına alındı.

Gazipaşa Caddesi'nde gerçekleştirilen operasyonda ise dilenen ve satış yapan 6 çocuk daha yakalandı. Polisin kovalamacaları sonucunda yakalanan çocuklardan 2'si hakkında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden talep edilen çocuk uzmanıyla birlikte, çocukların aile araştırması amacıyla adli işlem başlatıldı. 4 çocuk hakkında da idari ceza uygulandı.

Operasyonlarda ayrıca, üstlerinden yaklaşık 32 bin YTL para çıkan dilencilere 58'er YTL para cezası kesildi.

(SD-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title