Haberler

YÖK'ten "Kombassan" İsmine Onay

Konya'da Kombassan Holding tarafından 17 yıl önce yaptırılan binada holdingin isminin yer almasına izin vermeyen YÖK, bu kararından dönerek 'Kombassan' ismine onay verdi.1996 yılında o zamanın şartlarında ülkede sayısı çok az olan, içerisinde...

Konya'da Kombassan Holding tarafından 17 yıl önce yaptırılan binada holdingin isminin yer almasına izin vermeyen YÖK, bu kararından dönerek 'Kombassan' ismine onay verdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) bünyesinde bulunan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne

1996 yılında o zamanın şartlarında ülkede sayısı çok az olan, içerisinde laboratuvar ve ameliyathanelerin bulunduğu 4 katlı "Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi" yaptırılarak bağışlandı. Üniversite ile yapılan bağış protokolünde merkezin resmi isminde "Kombassan" ifadesi bulunacağı belirtilmesine ve tabelasına yazılmasına rağmen resmiyette merkezin isminde "Kombassan" ifadesi yer almadı. Kombassan Holding, ülkedeki normalleşme süreci ile birlikte 17 yıl sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne başvuruda bulunarak, Meram Tıp Fakültesi içerisinde kendi yaptırdığı araştırma binasında isminin yer almasını talep etti. Bu talebi değerlendiren üniversite yönetimi, senato kararı ile Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) isim değişikliği talebinde bulundu. YÖK'ün 30 Ocak 2013 tarihinde aldığı kararla merkezin ismi "Kombassan Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi" olarak değiştirilmesine karar verildi.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin yaptığı açıklamada, 1996 yılında bilim camiasına kazandırılan ve yaklaşık değeri 3 milyon TL'yi bulan bu merkezin insan sağlığına hizmet açısından çok önemli bir görevi gerçekleştirdiğini belirterek, "Grubumuz, bölge ekonomisine sağladığı katkıların yanında bilime ve insan sağlığına gösterdiği duyarlılığı daha önce değişik vesilelerle kanıtlamıştı. Bu araştırma merkezi de bunlardan biridir. Merkezin bağışlandığı dönemde ülkemizin içerisinde bulunduğu konum gereği birçok kuruluş bazı haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldı. Biz de bu uygulamalardan fazlasıyla nasibimizi aldık. NEÜ ve YÖK tarafından yaptırdığımız araştırma merkezine ismimizin resmi olarak eklenmesi teklifimizin kabul görmesi, bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Bu hususta emeği geçen başta NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker Bey'e ve YÖK'ün yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yaptığı açıklamada, bilime ve eğitime katkıda bulunan tüm kuruluşları her zaman takdirle andıklarını, Kombassan Holding'in 1996'da üniversiteye kazandırdığı bu merkezde çok önemli bilimsel çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yapılan bu araştırmalar neticesinde insan sağlığı adına önemli hizmetler yerine getirdiklerini ifade etti. Hayırseverlerin teşvik edilmesi ve özendirilmesi gerekliliğinin altını çizen Şeker, "Marifet iltifata tabiidir. Bundan sonraki süreçte de Kombassan'ın Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ve üniversitemize desteğinin süreceğine inancımız tamdır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Şeker Kombassan Meram Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title