Haberler

Yeşilay'dan teknoloji bağımlılığı uyarısı

Güncelleme:

Yeşilay Kırşehir Şube Başkanı Doç. Dr. Ali Güneş, öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzak ve verimli bir yarıyıl tatili geçirebilmeleri için velilere önerilerde bulundu.

Yeşilay Kırşehir Şube Başkanı Doç. Dr. Ali Güneş, öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzak ve verimli bir yarıyıl tatili geçirebilmeleri için velilere önerilerde bulundu.

Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların ve gençlerin tatilde zamanını dengeli şekilde geçirmesi için ebeveynlere sorumluluk düştüğünü aktardı.

Yarıyıl tatilinde ekran karşısında geçirilen zamanın kontrol altına alınması gerektiğini anımsatan Güneş, bağımlılık sorunları yaşayan aileleri de Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden (YEDAM) destek almaya davet etti.

Teknoloji bağımlılığı sorunları yaşayan bireylere ücretsiz psikososyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için YEDAM'ın yardımcı olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Tatil dönemlerinde çocukların ekran karşısında geçirdikleri zaman artabiliyor ancak çocukların tatili verimli ve sağlıklı geçirmesi için bu sürenin kontrol altına alınması gerekiyor. Bu kapsamda ailelere önemli görevler düşüyor. Örneğin boş zamanlarda çocuklarla birlikte park ve bahçelerde temiz hava alabilir, spor yapabilirler. Bunun yanı sıra evde de ebeveynler kendilerini rol model alan çocukları kitap okumaya, dans etmeye ya da sanatla uğraşmaya teşvik edebilir. Ailece yeni bir hobi edinebilir veya üretebilirler. Bunları yapmak için internetten faydalanabilecekleri gibi, bu sırada çocuğa internetin doğru kullanımını uygulamalı bir şekilde öğretebilirler."

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title