Haberler

Türkiye'de kamu binalarının enerji verimliliği artırılıyor

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "565 kamu binamızın 318'inin enerji verimliliğine kavuşturulduğunu görüyoruz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "565 kamu binamızın 318'inin enerji verimliliğine kavuşturulduğunu görüyoruz. Bu yapılan işlerde yüzde 40 enerji tasarrufuyla karşılaşıyoruz." dedi.

Bir otelde düzenlenen "Yenilikçi Güçlendirme ve Enerji Verimliliği Mühendislik Yaklaşımları" çalıştayında konuşan Tuzcuoğlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ve ülkede 500'den fazla aktif fayın bulunduğunu anımsattı.

Tuzcuoğlu, bunun ciddi riskleri de beraberinde getirdiğini vurgulayarak, son yüzyılda yaşanan depremlerde yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde de çok büyük kayıp yaşandığını dile getiren Tuzcuoğlu, "Yaşamış olduğumuz büyük Kahramanmaraş depreminin üzerinden bakanlık olarak yaptığımız çalışmalarla şu anda dünyanın en büyük şehircilik şantiyesini kurmuş vaziyetteyiz." diye konuştu.

Refik Tuzcuoğlu, depremin ardından 76 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, bu senenin sonuna kadar 200 bin konutun daha teslim edileceğini aktararak, 400 bin konutun yapımına da devam edildiğini bildirdi.

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara da değinen Tuzcuoğlu, Türkiye'nin Paris Anlaşması'na taraf olduğunu ve buna uygun çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'nin bir dünya markası haline geldiğine dikkati çekti.

Bugün yapılan çalıştayda, depreme dayanıklılık ve enerji verimliliği konularının ele alınacağını aktaran Tuzcuoğlu, yeni usullerin ve yöntemlerin araştırılacağını ifade etti.

Bakanlığın yürüttüğü Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği (KADEV) Projesi'ne değinen Tuzcuoğlu, "565 kamu binamızın 318'inin enerji verimliliğine kavuşturulduğunu görüyoruz. Bu yapılan işlerde yüzde 40 enerji tasarrufuyla karşılaşıyoruz. Çalışmalar şu anda devam ediyor." dedi.

Programda, Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan ve Dünya Bankası Türkiye Altyapı Program Lideri ve Baş Enerji Uzmanı Stephan Garnier de konuşma yaptı.

Bu arada, çalıştaya katılacağı belirtilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeminin yoğunluğu nedeniyle programa katılamadı.

Kaynak: AA / Güncel

İklim Değişikliği Refik Tuzcuoğlu Türkiye Deprem Çevre Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title