Haberler

Yeni Sınavın Provası Uğur Dershanelerinde Yapıldı

Yeni açıklanan liselere geçiş sistemine uygun ilk sınav, Uğur Dershaneleri şubelerinde gerçekleştirildi.8.sınıflar için Liselere Girişte Yeni Uygulanacak Sisteme uygun hazırlanmış ilk sınav, bugün ilk kez Uğur Dershanelerinin 60 ildeki 178...

Yeni açıklanan liselere geçiş sistemine uygun ilk sınav, Uğur Dershaneleri şubelerinde gerçekleştirildi.

8. sınıflar için Liselere Girişte Yeni Uygulanacak Sisteme uygun hazırlanmış ilk sınav, bugün ilk kez Uğur Dershanelerinin 60 ildeki 178 şubesinde uygulandı. Uğur Dershaneleri, MEB tarafından açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine uygun ilk sınavı bugün, Türkiye genelindeki 178 şubesinde aynı anda gerçekleştirdi. Yaklaşık 40.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Merkezi Değerlendirme Sınavı'nda (MDS) Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanan yeni sistemin bütün uygulamaları aynen kullanıldı.

Yapılan sınav hakkında değerlendirmede bulunan Uğur Dershaneleri yetkilileri, "Bugün Türkiye'nin dört bir köşesindeki tüm Uğur Dershanesi şubelerinde uyguladığımız sınavın, öğrencinin başarısını, anlık performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemeye yönelik oluşturulan yeni liselere geçiş sistemine uygun olarak gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra, uygulanan bu sınav, merkezi yazılı sınavlar ve yılsonu başarı puanının birleştirilmesi üzerine kurulan ve Türkiye'de uygulanan ilk sınav olma özelliği de taşımaktadır" dedi.

Yetkililer, "Sektöründe örnek ve lider bir kuruluş olma özelliği gösteren Uğur Dershaneleri, kuruluşundan bu yana, eğitim sektöründeki köklü kurumlardan biri olarak diğer bütün alanlarda olduğu gibi, yenilenen her sisteme uyum konusunda da öncü olmaya devam etmektedir. Bu bağlamda MEB tarafından açıklanan yeni liselere geçiş sistemine uygun olarak hazırlanan ilk sınav denemesi olan Merkezi Değerlendirme Sınavı'nı (MDS) yapmakta olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Uğur Dershaneleri yetkilileri iki oturumda gerçekleştirilen sınav ve sınav esnasında uygulanan anket sonucunda, bölgelere, cinsiyetlere, okul türlerine göre yeni sisteme uygun ilk deneme sınavında elde edilen başarı düzeyleri, öğrencilerin açıklanan yeni sistem konusundaki genel görüşleri ile okul puanının yerleştirmedeki etkisi hakkındaki görüşlerini içeren verilere de ulaşabileceklerinin altını çizdi. Yetkililer ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı için de veri oluşturacağını düşündükleri bu sınavdan elde edilecek sonuçları 19.09.2013 tarihinde kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title