Haberler

Yeni NOAA uydusundan Dünya'ya ilk bakış!

Güncelleme:

GOES-18, sahip olduğu gelişmiş cihazları ile Dünya'nın atmosferi, karaları ve okyanusları hakkında veri toplayabiliyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), 1 Mart tarihinde yeni GOES-18 uydusunu fırlattı. NOAA'nın yeni nesil GOES-R serisindeki üçüncü uydu olan GOES-18, 2016 ve 2018 yıllarında uzaya yollanan GOES-16 ve GOES-17 ile birlikte çalışacak.

NOAA'nın yeni uydusu, ABD Batı Kıyısı, Alaska, Hawaii, Meksika, Orta Amerika ve Pasifik Okyanusu'nu içeren devasa bir alanı gözlemliyor. Test prosedürleri kapsamında sistemlerini kalibre etmeye devam eden GOES-18, hali hazırda birçok hava olayını gözlemlemiş durumda.

Virgin Galactic yolcuları uzaya çıkmak için biraz daha bekleyecek!

GOES-18 hava durumu uydusu Dünya'yı gözler önüne seriyor!

NOAA yakın zamanda uzaya çıkan GOES-18 hava durumu uydusundan ilk görüntüleri paylaştı. Çarpıcı görüntüler, uydunun Dünya'nın yaklaşık 35 bin kilometre üzerinde yörüngede döndüğü Gelişmiş Temel Görüntüleyici (ABI) cihazı tarafından çekildi.

ABI, Dünya'yı on altı farklı kanal aracılığıyla gözlemliyor. Her biri elektromanyetik spektrum boyunca farklı dalga boylarındaki enerjiyi algılayarak Dünya'nın atmosferi, karaları ve okyanusları hakkında veri toplayabiliyor. Meteoroloji uzmanları gelen verileri analiz ederek çeşitli ilgi çekici olayları bu sayede inceleyebiliyor.

NOAA internet sitesinde ABI hakkında şu ifadelere yer veriyor:

ABI, kısa vadeli tahminler ve şiddetli hava uyarıları için yüksek çözünürlüklü görüntüler ve atmosferik ölçümler sağlıyor. ABI verileri ayrıca orman yangınları, toz fırtınaları, volkanik patlamalar, türbülans ve sis gibi çevresel tehlikeleri tespit etmek ve izlemek için de kullanılıyor.

GOES-18, doğrudan ekvatorun üzerindeki bir konumda Dünya'nın yörüngesinde dönüyor. NOAA, böylelikle yeni hava uydusunun, gelişen hava olaylarını ve tehlikeleri izlemek için Dünya'nın aynı alanını sürekli olarak gözlemlemesini sağladığını belirtiyor.

Peki siz hava olaylarının uzaydan izlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum'da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Pasifik Okyanusu Alaska Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title