Haberler

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü

Güncelleme:

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi Almanya'da Başbakan Olaf Scholz ile ülkesinde ateşkesin güçlendirilmesi konusunu görüştü.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi Almanya'da Başbakan Olaf Scholz ile ülkesinde ateşkesin güçlendirilmesi konusunu görüştü.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Almanya'yı ziyaret eden Alimi bir araya geldiği Scholz ile Yemen'de ateşkesin sürdürülmesi, insani kriz, barış ve istikrara ilişkin konuları ele aldı.

İki ülke arasındaki iş birliği ve Alman kalkınma kurumlarının yeniden çalışmalarına başlama imkanlarının görüşüldüğü toplantıda, Konsey tarafından yürütülen ekonomik reformların desteklenmesine ilişkin fırsatlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Alimi, Başkanlık Konseyi ve hükümetin daha önceden BM, Körfez ve ulusal diyalog üzerinden uluslararası ve bölgesel olarak anlaşmaya varılmış referanslara uygun şekilde kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışa bağlı kaldıklarını kaydetti.

Alimi, uluslararası topluma Husilerin insani ateşkesi delmeleri ve tüm barış çabalarını sürekli reddetmelerinden dolayı sorumluluklarını yüklenmeleri çağrısında bulundu.

Almanya Başkanı Scholz da görüşmede Yemen'de ateşkesin genişlemesi ve uzatılması konusunda ümitvar olduğunu, böylece tüm Yemenlilerin arzu ve çıkarlarına uygun müzakerelere geçilmesinin mümkün olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Olaf Scholz Almanya Yemen Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title