Haberler

Yaralıları Kurtarmaya Çalışırken Canlarından Oldular

Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki trafik kazasında iki amca çocuğunun, yaralılara yardım ettikleri sırada başka bir aracın çarpması sonucu öldükleri anlaşıldı Ölen kuzenlerin arkadaşı Yılmaz: "Ben son anda kurtuldum. Minibüs yaralıların ve onlara yardım edenlerin arasına daldı.

Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki trafik kazasında amca çocukları Coşkun Coşkun ve Celal Coşkun'un, yaralılara yardım ettikleri sırada başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettikleri ortaya çıktı.

Olayın görgü tanığı ve Coşkun Coşkun (27) ile Celal Coşkun'un (33) iş arkadaşı Kadir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayide elektrik işi ile uğraştıklarını belirtti.

Dün Erciyes AŞ'ye ait jeneratörün montajını yaptıktan sonra Hacılar üzerinden özel araçlarıyla kente döndükleri sırada yolda kaza ile karşılaştıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Coşkun, Celal ve ben kazayı görünce durup, yaralılara yardım etmeye başladık. Midibüsün içerisinde sıkışanlar vardı onları çıkarmaya çalışırken, Erciyes tarafından beyaz bir minibüsün çok hızlı bir şekilde bize doğru gediğini fark ettik. Bu arada bir tır da Hacılar'dan Erciyes istikametine doğru rampayı çıkıyordu. Minibüs tıra çarpmamak için bizi üzerimize doğru gelmeye başladı. Uyarmaya dahi vakit bulamadan minibüs üzerimize geldi, ben son anda kurtuldum. Minibüs yaralıların ve onlara yardım edenlerin arasına daldı. Celal ile Coşkun da benim yanımdalardı. Onlar kaçamadı. Aracın altından cesetlerini ellerimle çıkardım. Kardeşim gibi sevdiğim iki arkadaşım kucağımda can verdi."

Öte yandan, Coşkun Coşkun'un eşi Gamze, annesi Resmiye ve babası İsmail Coşkun, cenazeyi almak için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna geldi.

Anne Resmiye Coşkun, "Seni burda mı görecektim. Akşam defalarca aradım, eve gelmedin. Telefonlarıma cevap vermedin. Demek beni burada bekliyormuşsun" diyerek ağıt yaktı.

Fenalık geçiren Gamze Coşkun'a da sağlık görevlileri müdahale etti. Baba İsmail Coşkun'un da ayakta durmakta zorlandığı gözlendi.

Coşkun Coşkun ve Celal Coşkun'un cenazeleri, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kocasinan ilçesine bağlı Beydeğirmeni köyünde toprağa verilecek.

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde, kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan bir evin duvarına çarparak, bahçesine girmiş, arkadan gelen Adem Akpınar'ın kullandığı 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Coşkun Kadir Yılmaz Kayseri Hacılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title