Haberler

Yalova'daki Susuzluk

Güncelleme:

AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun, Yalova'nın su meselesini halletmenin mahalli idarenin işi olduğunu, ancak bu konuda belediyenin kılını bile kıpırdatmadığını söyledi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova'nın su meselesini halletmenin mahalli idarenin işi olduğunu, ancak bu konuda belediyenin kılını bile kıpırdatmadığını söyledi.

Milletvekili Temel Coşkun, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında susuzlukla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Coşkun, "Yalova'nın su sıkıntısı var. Bu meseleyi çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bakanımız bu konuyu yakından takip ediyor. DSİ bölgemizde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurtköy Deresi'nden baraja yakında su takviyesi başlayacak. Kuyular açılıyor. Yine göletlerden de baraja su getirmek istiyoruz. Ancak şunu herkes iyi bilmelidir ki, bu meseleyi çözmek öncelikle yerel yönetimlerin işidir. Ama baktığınızda Yalova Belediyesi sanki ilde su sıkıntısı yokmuş, her şey güllük gülistanlıkmış gibi kılını dahi kıpırdatmıyor. Birileri çıkmış Kocaeli bize su versin diyor. Şunu herkes iyi bilsin ki, kimsenin kimseye verebilecek suyu yok. Onlarda da aynı sıkıntı var. Onlar da kendi imkanlarıyla sıkıntılarını aşmanın çarelerini arıyorlar. Biz de kendi kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak bu meseleyi çözmek zorundayız. Ben bakanlığımızın talimatı ile DSİ'nin bölgede başlattığı çalışmaların faydalı olacağına inanıyorum. Normalde bu kadar su kaynağı olan bir ilde su sıkıntısı yaşanmaması lazım. Ama biz suyun yönetimini iyi yapamadık. Birileri içme suyu ile ağaçlarını sulayıp sonra susuzluk var diye bağırmamalı. Kayıp kaçakların önüne geçilmesi lazım. Ben son alınan tedbirlerle bu ilin susuz kalacağına inanmıyorum" dedi.

Coşkun, geçtiğimiz günlerde yaşanan Termal merkezli depremleri de değerlendirdi. Depremin unutulmaması gereken bir gerçek olduğunu dile getiren Coşkun, "Deprem, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne yaklaştığımız şu günlerde bir kez daha kendini hatırlattı. Deprem Yalova için göz ardı edilemeyecek bir gerçek. O depremlerin ardından bilim adamlarıyla da görüşüp durumla ilgili bilgiler aldım. Bu deprem bağımsız bir fay hattında meydana geldi. Beklenen depremin habercisi değil. Ama ne olursa olsun bizler her zaman depreme hazır olmak zorundayız. Bunun için de kentsel dönüşüm çok önemli. Eğer kentsel dönüşümü yeterince gerçekleştirebilirsek yaşanacak bir depremi en az can ve mal kaybı ile atlatırız" diye konuştu.

Yalova'da kurulması kesinleşen Taşıt Araçları Yansanayi OSB ile ilgili de konuşan Coşkun, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Yalova ziyaretinde müjdesini verdiği Taşıt Araçları Yansanayi OSB bizi de sevindirdi. Bu arkadaşlarımız 140 dönüm civarında bir alanı kamulaştırdılar. ÇED sürecini tamamlayıp bakanlık onayı aldılar. Az bir miktar daha kamulaştırılacak alan kaldı. Orasının da kamulaştırılmasının ardından Yalova'nın ilk OSB'si hayata geçmiş olacak. Yine kalıp sanayicileri OSB'de çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ancak bir şey net olarak bilinmelidir ki, 3-5 kişi bir araya gelip, bir tabelayla hiç bir şey yapmadan kamunun malına gözünü dikip beklerse, ona göz açtırmayız. Kimseye bu imkan verilmeyecek. Biz şimdiden bunun teminatını veriyoruz" dedi.

10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Coşkun, seçim çalışmalarını başarıyla tamamladıklarını söyledi. Pazar günü sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Coşkun, yüzde 54-57 oy alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına göndereceklerini sözlerine ekledi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Temel Coşkun Ak Parti Kurtköy Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title