Haberler

Vatandaş Parklara Akın Etti

Güncelleme:

Diyarbakır'da yüksek sıcaklar karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor.

Diyarbakır'da havaların akşam saatlerinde bile yüksek sıcaklarda seyretmesi karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor. Parklardaki kaydıraklarda kayan, salıncaklarda sallanan, sağa sola koşturan çocukların ise keyfine diyecek yok.


Güneşli havayı fırsat bilen Diyarbakır halkı yaşlısı, genci ve çocuğuyla parklara akın etti.
Gündüz saatlerinde parklar içindeki ağaçların gölgesinde serinleyen vatandaşlar, akşam saatlerinde de yine parklara akın ediyor.


Çocuklar Rengarenk, Cıvıl Cıvıl

Hava sıcaklığının 20 derece dolaylarında seyrettiği kentte en serin yerlerin başında gelen parklarda özellikle çocuklar keyifli anlar yaşıyor. Park içindeki salıncak ve kaydıraklarda eğlenen çocukların keyifli anları yüzlerine yansıyor. Ailelerin çocuklarıyla parklara gelmesiyle çocukların sevdiği elma şekeri, pamuk şeker ve balon satıcıları da parklarda sık görünmeye başlandı.


"Sıcaktan Bunaldık"


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu parkına gelen Burhan Karakaş, sıcak havalardan dolayı, kendisi ve çocuklarının evde kalamadığını belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte kendimizi ailece parka attık. Parkta temiz hava alıyoruz. Kimi zaman hava bozulsa da yinede sıcak olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda da tedbiri elden bırakmadan parklara gelip oturuyoruz. Çocuklarımız o sıkıcı kışın, yağmur ve çamurun etkisinin ardından parklara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Parka girdiğimizde onları tutamıyoruz. Bizden çok onlar seviniyor" dedi.


Gece serinliğine kadar parklarda oturuluyor


Temiz havaların hem sağlıklarına faydalı geldiğini hem de çocukların gelişimine faydalı olduğunu ifade eden Mehmet Dilek ise, "Bu müthiş bahar havasının tadını çıkarmak lazım. Zaten Diyarbakır'da bahar çok az yaşanıyor o zaman kısa zamanda bunun tadını çıkaralım. Çocuklarımız ile gece serinliğine kadar parklarda oturuyoruz. Stres, günün yorgunluğunu atıyoruz. Açıkçası rahatlıyoruz" diye konuştu.


Piknik alanlarının yetersizliği karşısında parklarda piknik


Parklara ailesiyle oturmak için gelenlerin yanı sıra, bazı ailelerde parklar içerisinde piknik yaptıkları gözlendi. Kentte özellikle kent merkezine yakın olan piknik alanlarının yetersizliği karşısında maddi durumu el vermeyen vatandaşlar pikniklerini kent içerisindeki parklarda yapıyorlar.


Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güneşli Yerel Güncel Haberler

İlk ilk sonuçlar geldi! İşte tarihi seçimde önde olan taraf

İlk ilk sonuçlar geldi! İşte tarihi seçimde önde olan taraf

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Cemal Enginyurt'tan Bakan Şimşek'e videolu öneri: Güneş'ten vergi almayı düşünüyor musun?

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Ünlü dondurma markası külahtan para almaya başladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! 10 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Haziran burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Haziran günün maçları nereden izlenir? Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Sandıklar açılıyor Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde oy sayımı ne zaman başlayacak? Oylar saat kaçta sayılacak?
Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title