Haberler

Vali Merkeze Alındı, Esnaf Üzgün

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın Son Valiler Kararnamesiyle Merkeze Alınmasını Protesto Eden İş Geliştirme Merkezi'nde (İşgem) 25 İşletme, Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaparak İşyerlerini Açmadı.

ELAZIĞ Valisi Muammer Muşmal’ın son valiler kararnamesiyle merkeze alınmasını protesto eden İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) 25 işletme, bir günlük iş bırakma eylemi yaparak işyerlerini açmadı. İŞGEM Müdürü Mehmet Ölmez, Muşmal’ın İŞGEM’e 5 milyon YTL’lik yatırım yaptığını ve başarılı bir vali olduğunu belirterek, “Şu anda bir cenazemiz varmış gibi üzüntü içerisindeyiz” dedi.

Elazığ’da renkli kişiliğiyle tanınan ve son kararname ile merkeze alınan Vali Muammer Maşmal’ın görevden alınması İş Geliştirme Merkezi’ndeki işyeri sahipleri tarafından bir günlük kepenk kapatma eylemiyle protesto edildi. Vali Muammer Muşmal’ın Özel İdare Genel Sekreterliği desteğiyle kurduğu merkezde 25 işletme ve 300 çalışanı, sabah saatlerinde iş yerlerini açtıktan sonra Muşmal’ın merkeze alınması üzerine eylem kararı aldı. Karar üzerine çalışanlar işyerlerini terk ederek kapılarını da kilit vurdu.

İŞGEM çalışanları daha sonra yaptıkları ortak açıklamada, Vali Muşmal’ın kendilerine bir ekmek kapısı açtığını ve Elazığ için özverili şekilde çalıştığı kaydedildi. Esnaf, “Çalışkan bir valiyi merkeze almalarını protesto ediyoruz. Başka bir ile atanmış olsaydı davul ve zurnalar eşliğinde uğurlardık. Neden böyle yapılıyor. Çalışan valimizi kızağa aldılar. Bundan sonra gelecek olan vali, bu valinin yaptıklarına bakacak ve çalıştığını görecek, sonucuna bakacak merkeze alınmış. Ondan sonra çalışmayacak. Demek ki çalışanın cezalandırılıyor” dedi.

CENAZEMİZ VARMIŞ GİBİ ÜZÜNTÜLÜYÜZ

İŞGEM Müdürü Mehmet Ölmez, Muşmal’ın İŞGEM’e 5 milyon YTL’lik yatırım yaptığını, bu yatarımı yaparkende hiç bir şekilde devlete zarar vermediğini söyledi. Muşmal’ın devletin olanakların yıpratmadan bir çok işyere imza attığını söyleyen Ölmez, “Ancak bu başarısının sonucunu dün merkeze kızağa alınmasıyla gördük. Şu anda bir cenazemiz varmış gibi üzüntü içerisindeyiz. Valimizin merkeze alınmasıyla birçok işletmememizin çalışma şevki ve hevesi kırılmış durumda. Bu insanlara iş ve ekmek kazandıran ve il için çalışan bir valinin merkeze alınmasını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapılıyor” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title