Haberler

Vali Büyükersoy, Aa'ya Konuştu

Vali Vedat Büyükersoy, "Eğitim, fakirlik zincirini kırmak için elimizdeki en güzel enstrüman."

Vali Vedat Büyükersoy, "Eğitim, fakirlik zincirini kırmak için elimizdeki en güzel enstrüman. İyi eğitim alan çocuk ve gençlerimiz, daha iyi bir meslek sahibi olacaktır" dedi.

Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceliklerinin iş, AŞ ve istihdamın artırılması olacağını söyledi.

Valilik imkanlarının sınırlı olduğunu, kent dışında yaşayan iş adamlarını yatırım için kente getirme gayreti içinde olacaklarını belirten Büyükersoy, "Kendimizi ve ilimizi ne kadar iyi tanıtırsak o kadar başarılı oluruz. Yatırım sevecen yere gelir. Kendine kötü gözle bakılan yere gelmez. O nedenle yatırımcıyı buraya çekebilmek için insanımızın da onları sevmesi, iyi niyetle bakması gerekir" dedi.

Eğitimin olmadığı yerde, fakirlikten kurtulmanın mümkün olmadığını ifade eden Büyükersoy, vatandaşların, çocuklarına iyi eğitim imkanı sunması gerektiğini bildirdi.

Büyükersoy, "Eğitim, fakirlik zincirini kırmak için elimizdeki en güzel enstrüman. Eğer biz çocuklarımıza kaliteli, iyi bir eğitim verebilirsek, onların üniversiteye girme oranı yükselecektir. Bu sayede önleri açılacaktır. İyi eğitim alan çocuk ve gençlerimiz, daha iyi meslek sahibi olacaktır. Daha iyi bir meslek sahibi olmak, iyi bir gelir ve yaşam demektir" diye konuştu.

Muş'un çok verimli ve geniş bir ovaya sahip olduğunu dile getiren Büyükersoy, bunun özellikle tarım ve hayvancılıkla iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyeye getirilebilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Büyükersoy, şunları ifade etti:

"Bölgede tarım ve hayvancılığın daha verimli yapılabileceğini düşünüyorum. Bu konuda ilgili müdürlüğümüzle, çok daha aktif çalışacağız. Burada tarım ve hayvancılığın daha iyi bir seviyede olması gerekiyor. Daha iyi ve verimli tarım ve hayvancılığın yapılması için insanlarımızı bilgilendirmeliyiz. Vatandaşımızın hayvancılıkta daha iyi bir noktaya ulaşabilmesi için ürettiği sütü satın alacak kurum, et hayvancılığı yapıyorsa mezbaha ve entegre tesislerin olması gerekir."

Halkla ilişkilerin en üst seviyede tutulacağını belirten Büyükersoy, kapılarının herkese açık olacağını, makul ve yasal, her türlü işi kolaylaştıracaklarını bildirdi.

Büyükersoy, "Bir genelge çıkardım. Bu tüm ilgili kurumlarımıza ulaşacak. O genelgemizde basın ve halkla ilişkiler, kamu personelinin tutum ve davranışları, vatandaşla olan ilişkiler, gibi bir takım hususlar yeralıyor. Biz şeffafız, kimseden gizli saklı bir şeyimiz yok. Halkımıza karşı son derece açık olacağız. Herkese iyi niyetle yaklaşacağız" ifadelerini kullandı. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title