Haberler

Ümitler Tükendi Derken

Güncelleme:

Önceki günlerde Gebze ve Körfez'de sokaktan alınarak Barınma Merkezi'ne yerleştirilen kimliksiz vatandaşlar ailelerine kavuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin mağdur vatandaşların sokakta kalmamaları için kalıcı yer bulunana kadar ev sıcaklığında sahip çıktığı Barınma Merkezi, önceki günlerde merkeze gelen kimliksiz vatandaşları aileleri ile buluşturdu. İnternet sitelerindeki haberle Büyükşehir'e ulaşan anne Alime abla Nimet Açıkbaş'ın kavuşma anında gözyaşları sel oldu.

İNTERNETTE HABERİ GÖRÜNCE

Büyükşehir Belediyesi'nin halk dilinde Garip Evi olarak bilinen Barınma Merkezi sokakta kaybolan zihinsel engelli iki mağdur vatandaşı ailesi ile kavuşturdu. Önceki günlerde Gebze'de Zabıta tarafından Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'ne getirilen ve kimliği olmayan vatandaşın ailesi İstanbul'dan çıktı. İnternette kayıp ilanlarını ararken yapılan haberi gören anne Alime abla Nimet Açıkbaş telefonla Barınma Merkezi'ne ulaşarak soluğu Kocaeli'de aldı.

ÖLÜM İLANLARINA BAKARKEN

Sabahın erken saatlerinde oğluna kavuşmak için Barınma Merkezi'ne gelen anne Alime Açıkbaş gözyaşlarına hakim olamadı. Oğluna kavuşmanın sevinciyle gözleri dolu dolu olan anne Büyükşehir Belediyesi yetkililerine "Allah Razı olsun" dedi. Abla Nimet Açıkbaş da kardeşine sarılarak hasret giderdi. Nimet Açıkbaş kardeşinin adının Fikret olduğunu ve İstanbul Kayuşdağı'nda ikamet ettiklerini ifade ederek" Kardeşim 2 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden zihinsel özürlü. Zaman zaman evden ayrılıyor, fakat kısa sürede ulaşabiliyorduk. Bu kez ki çok uzun bir ayrılık oldu. Yaklaşık 1 aydır her yerde aradık, izine kavuşamamıştık" dedi.

ÜMİTLER TÜKENİRKEN

Ümitlerini kaybettiği anlar olduğunu da söyleyen Abla Nimet Açıkbaş" İnternetten kayıp ilanlarını araştırırken kardeşimin arandığına dair yapılan haberi gördüm. O anı anlatamam. Haberdeki telefon numaralarını aradıktan sonra kardeşimin Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'nde olduğunu öğrenince dünyalar benim olmuştu. Ardından hemen Kocaeli'ye geldik. Kendisine burada çok iyi bakılmış. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizleri sevindirdiniz. Allah ta bu hizmeti hayata geçirenleri sevindirsin" dedi. Fikret Açıkbaş ile ailesi ardından mutlu bir şekilde evlerine döndü.

HASTANEYE YATIRILDI

Öte yandan Derince İlçesi'nde sokaktan alınarak Barınma Merkezi'ne getirilen vatandaşın isminin Yunus Emre Karakaya olduğu tespit edildi. Ardından babasına ulaşılarak rahatsızlığından dolayı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Baba Mustafa Karakaya oğlunun akli dengesi yerinde olmadığı için Kocaeli'de sık sık kaybolduğunu ifade etti. Baba Mustafa Karakaya oğlunu sokaktan alarak soğukta donmasını önleyerek kendisine ulaştırdıkları için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Karakaya İstanbul Gebze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title