Haberler

Uluslararası Dini Yayıncılar Derneğinin yönetim kurulu belirlendi

Güncelleme:

Dini yayıncılık alanında önde gelen yayınevlerinin uluslararası tematik oluşturması amacıyla kurulan Uluslararası Dini Yayıncılar Birliğinin Türkiye teşkilatlanmasının ilk genel kurulu, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde yapıldı.

Dini yayıncılık alanında önde gelen yayınevlerinin uluslararası tematik oluşturması amacıyla kurulan Uluslararası Dini Yayıncılar Birliğinin Türkiye teşkilatlanmasının ilk genel kurulu, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde yapıldı.

Dünya genelinde, İslam alanında yayıncılık faaliyeti yapanların karşılıklı tecrübe paylaşımı ve ortak projeler üretmesi adına kuruluş çalışmaları başlatılan birliğin Türkiye yapılanmasının hazırlıkları tamamlandı.

Geçen yıl aralık ayında Türkiye teşkilatlanmasına başlayan İnsan, Erkam, Ketebe, Semerkand, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı, Nar ve Akdem Yayınları, uzun süredir yurt dışında dini yayıncılık alanında çalışmalar yürüten yayıncılarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Birliğin Türkiye yapılanması olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut'un divan başkanlığındaki 1. Olağan Genel Kurulunda dini yayıncılığın dünyada yaşadığı sorunlar ve çözümlerine dair yapılacak projeler üzerinde duruldu.

Altı aylık bir sürede beş kıtada 33 ülkeden 50'yi aşkın yayıncıyla görüşmelerin yapıldığını ifade eden Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Yayıncıları yöneticisi ve derneğin kurucusu Fikret Arslan, uluslararası yapılanma çalışmalarına devem edildiğini söyledi.

Arslan, Türkiye'de uluslararası sivil toplum kuruluşlarının sayısının az olduğunu, bu alanda tecrübeli isimlerle çok sayıda istişare toplantılarının yapıldığını belirtti.

Uluslararası Dini Yayıncılar Derneği Kurucu Başkanı Dr. Muhammed Ağırakça ise sektörün önemli sivil toplum kuruluşları bünyesinde gerçekleştirdikleri organizasyonlardan önemli tecrübeler edindiklerini, İslami yayıncılığın uluslararası gelişimi ve birlikte proje üretmesi için bu tecrübeleri yeni bir uluslararası oluşumla değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye'de İslami yayıncılığın yerel boyuttan uluslararası boyuta taşınması için oluşumun önemine dikkati çeken Ağırakça, Türkiyeli yayıncıların artık web sitelerinin ve kataloglarının farklı dillerde de hazırlandığını, kitap özetlerinin, yayın tanıtım kataloglarının ve yazarların artık dünya genelinde tanıtıldığını bildirdi.

Ağırakça, dünya genelindeki fuarlarda Türkiye'deki İslami düşünce ve bilgi üretiminin farklı dillere tercüme edilmediğini, bunun en temel sebebinin dini yayıncılık alanındaki Türkiyeli yayıncıların içlerine kapalı bir yapıda çalışmalar yürütmesi olarak belirtti.

Türkiye'nin son 20 yılda dünya genelinde önemli bir siyasi aktör olduğunu ancak bunun kültür ve düşünce dünyasında tam karşılığının görülmediğinin altını çizen Ağırakça, bu tür açılımların devlet eliyle değil sivil oluşumlarla sağlanabileceğini dile getirdi.

Birliğin Türkiye yapılanması olarak çalışmalarına devam edecek Uluslararası Dini Yayıncılar Derneğinin yönetim kuruluna Akdem, İnsan, Ketebe, Erkam, Semerkand, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yayınları seçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title