Haberler

Ulusal Ulaştırma Forumu 2024 Zirvesi Almanya'da Başladı

Güncelleme:

Litvanya'nın dönem başkanlığındaki Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) 2024 Zirvesi, Almanya'nın Leipzig kentinde başladı. Ulaşımın geleceğinin stratejik olarak masaya yatırıldığı forumda, Türkiye'yi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu temsil edecek. Forum, 80'i aşkın ülkeden yaklaşık 60 bakan ve 1200 delegenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ulaştırma sektörünün çevresel sürdürülebilirlikteki rolünün masaya yatırılacağı forumda, iklim, sağlık ve jeopolitik krizlerin etkileri değerlendirilecek.

Litvanya'nın dönem başkanlığındaki Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) 2024 Zirvesi, Almanya'nın Leipzig kentinde başladı.

Ulaşımın geleceğinin stratejik olarak masaya yatırıldığı forumda, Türkiye'yi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu temsil edecek.

Forum, 80'i aşkın ülkeden yaklaşık 60 bakan ve 1200 delegenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ulaştırma sektörünün çevresel sürdürülebilirlikteki rolünün masaya yatırılacağı forumda, iklim, sağlık ve jeopolitik krizlerin etkileri değerlendirilecek.

"Ulaştırmayı Yeşillendirmek: Kriz Zamanlarında Odağı Korumak" temasıyla gerçekleştirilen forumda, hareketlilik ve taşımacılığın kapsayıcılığı nasıl artıracağı, aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeyi nasıl destekleyebileceği de ele alınacak.

Leipzig Sergi Merkezi'nde 2008'den bu yana düzenlenen forumda, ulaştırma bakanları, iş dünyasının liderleri, uluslararası kuruluşların başkanları, parlamenterler, politika yapıcılar, iş dünyası derneklerinin temsilcileri ve önde gelen bilim insanları ulaşımın geleceğini masaya yatırıyor.

Ulaştırma sektöründe dijitalleşme ve bunun iş gücü üzerindeki etkisi de forumda tartışılacak.

ITF'ye göre, karar vericilerin, çevresel krizlerin ortasında uzun vadeli bir politika odağını sürdürmeleri, daha yeşil ve daha dayanıklı bir ulaştırma sektörünü teşvik etmek için daha temiz otonom araçlar ve dijital inovasyon gibi fırsatlardan yararlanmaları gerekiyor. Aynı zamanda, artan dijitalleşmeyle ilişkili çevresel risklerin değerlendirilmesi de giderek daha önemli hale geliyor.

Üç gün sürecek forumda, Şili ve Azerbaycan da sırasıyla birinci ve ikinci başkan yardımcıları olarak yer alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Litvanya Türkiye Almanya Ulaşım Çevre Politika Ekonomi Güncel Haberler

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı! Duruşma tarihi de belli

Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı! Duruşma tarihi de belli

Gamze Özçelik ve Reshad Strik çifti balayı yerine Tanzanya'ya yardım götürmeye gitti

Gamze Özçelik ve Reshad Strik çifti balayı yerine Tanzanya'ya yardım götürmeye gitti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title