Haberler

Ulu Cami'de "Vakfe Duası"

Ulu Cami'de "Vakfe Duası"BURSA (AA) - Bursa'da, Ulu Cami'de, geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında Kurban Bayramı arifesinde "Vakfe Duası" yapıldı.

Ulu Cami'de "Vakfe Duası"BURSA (AA) - Bursa'da, Ulu Cami'de, geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında Kurban Bayramı arifesinde "Vakfe Duası" yapıldı.Camide, cuma namazı öncesi düzenlenen etkinlik, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunmasıyla başladı.Daha sonra İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın yaptırdığı "Vakfe Duası"na, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve vatandaşlar katıldı.Ay, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamayı geçen yıl Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla "Bursa Vakfeye Duruyor" adıyla başlattıklarını hatırlattı.Duanın önemini vurgulayan Ay, şöyle konuştu: "Ülkemizde belki de sadece Bursa'da böyle bir program yapılıyor. İnsanlara Arafat coşkusunu yaşatmak istiyoruz. Çünkü bugün, Allah katında en değerli gündür. Cenab-ı Hak'tan, Nuh Peygamber'e yardım ettiği gibi insanlara yardım etmesini niyaz ettik. İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinde bulunan zulüm altındaki muhacirlerin dramının sona ermesi için dua ettik. İnsanlara kucak açan ülkemizin birlik ve beraberliği için dua ettik. Rabbimize bütün dualarımızı arz e -Ulu Cami'de "Vakfe Duası"-Mehmet Emin Ay röportaj-Vakfe Duası detay

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Kurban Bayramı Emin Ay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title