Haberler

"TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013" Gerçekleşti

Güncelleme:

'TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013' Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından ikincisi düzenlenen 'TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013' Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Yatırımcı ilişkileri yöneticileri ve bu alanında hizmet veren firma yöneticileri ile danışmanların, yatırımcı ilişkilerinin güncel sorularına cevap bulduğu zirve'de, uzman konuşmacılar ve katılımcılar deneyimlerini paylaştı.

Panellerin ardından düzenlenen akşam yemeğinde, TÜYİD Başkanı Abdullah Orkun Kaya'nın konuşma yaptığı zirvede Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan konuşmacı olarak yer aldı.

2014'de Yatırımcı İlişkileri ödülleri verilecek

TÜYİD Başkanı Abdullah Orkun Kaya açılış konuşmasında yatırımcı ilişkileri mesleğinin iyi ve kötü zamanda en doğru kanallara en doğru bilgiyi aktaran bir mesleki köprü olduğunu ifade etti. Kaya; "Yatırımcı İlişkileri ülkemizde yeni olmasına rağmen gelişen bir meslek. Bu mesleğin uluslararası standartlarda yapılması, dolayısıyla şirketlerimizin adil piyasa değerlerine ulaşması için önemli. Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz pek çok organizasyon, toplantı ve seminer bu çalışmaların bir ürünüdür. Önümüzdeki yıldan itibaren bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek 2014'de TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Ödüllerini sunacağız. Amacımız objektif kriterlere dayanarak en iyi uygulamaların özendirilmesi." dedi.

Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan ise Borsa İstanbul olarak yatırımcı ilişkilerine de başladıklarını ifade ederek 2016 yılı itibariyle Borsa'nın halka arzının yapılacağını ifade etti. Turan; "2013 yılında yapılan yeni yapılanma ile stratejik vizyonumuzu da belirledik. Borsa İstanbul, Enerji Piyasası komisyonunda pay sahibi olurken önümüzdeki dönemde emtia piyasalarına da entegre olacağız. Yatırımcılar için yeni piyasalar ve araçlar sunuldu. Bu açılımla birlikte uluslararası saklama kuruluşlarıyla iş birliği başlattık. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye piyasasında doğrudan erişimin sağlanması büyük kurumsal yatırımcıların piyasamıza gelmesi de bu sayede mümkün olacak. Nasdaq ile stratejik ortaklık imzaladık ve teknik çalışmalarımızı tamamladık. 10 uluslararası kuruluş da Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık yapmayı kabul etti. Bütün bu çalışmalarla Borsa İstanbul dünya genelindeki borsalar arasında 22. sıraya yükseldi. Dünya liginde ilk sıralara getirmek için de çalışmalarımıza devam edeceğiz."
SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, yaptığı konuşmasında yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, 60'ın üzerinde ikincil düzenleme planladıklarını bunlardan 35'inin çalışmalarının tamamlandığını kalanların da yıl sonuna sonlanacağını belirtti. Ertaş; "Borsanın toplam kapsitesi 270 milyar dolara, işlem gören şirket sayısı ise 420'ye ulaştı ve bu sayı artarak devam edecek. Bankacılık sektörü dışındaki en büyük ikincil halka arzı olan Emlak GYO ise bu ay yapıldı ve tek bir işlemde 3,2 milyar TL'lik bir kaynak sağlandı. 2013 yılı içerisinde 16 adet şirket halka açıldı, yaklaşık 1,3 milyar TL tutarında fon temin edildi, 2 şirketin işlemleri ise devam ediyor. İkincil halka arzları da eklediğimizde bu rakam 10 milyar TL'ye yaklaşıyor."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise zirvede yaptığı konuşmada firmaların Sermaye Piyasalarını daha aktif kullanmaları gerektiğine vurgu yaptı. Borsa İstanbul'da bulunan Türk şirketlerinin halka açıklık oranlarının oldukça düşük olduğunu belirten Şimşek bu oranın arttırılması gerektiğini belirtti. Uzun vadeli tahvilleri teşvik ettiklerini belirten Şimşek şirketleri bankalardan borçlanmak yerine Sermaye Piyasalarından borçlanmaya çağırdı.

"TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi" kapsamında gündüz düzenlenen panellerde ise "Analistler Yatırımcı Uzmanlarından Ne Bekler?", "Yatırımcı İlişkileri Uygulamalarında Verimlilik ve Yatırımcılara Ulaşmada Proaktivite" ve "Hedef Belirleme" konuları masaya yatırıldı. Burgan Yatırım Menkul Kıymetler Araştırma'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı'nın yönettiği "Analistler Yatırımcı Uzmanlarından Ne Bekler?" panelinde KAP'a yapılan bilgilerin yeterliliği, analistlerin bilgi temin etmede karşılaştığı zorluklar, yatırımcı ilişkilerinin bilgi paylaşmada karşılaştığı güçlükler, bilgi paylaşımında SPK mevzuatı sınırlamaları, yatırımcıların analistlerden beklentileri, bireysel yatırımcılar ile ilişkilerin nasıl olması gerektiği ve bireysel yatırımcıların beklentileri masaya yatırıldı. Halka arzlarda yatırımcı kurumlardan gelen tepkilere göre yapılan değişiklikleri yumuşatıyoruz.

IPREO Kurumsal Hizmetler Direktörü Andreas Posavac'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci panelde ise "Yatırımcı İlişkileri Uygulamalarında Verimlilik ve Yatırımcılara Ulaşmada Proaktivite; İletişimde En İyi Uygulamalar" başlıklı konular tartışıldı. Panelde, yatırımcıya ulaşım, yatırımcıların likiditeye bakışı, doğru araçların kullanımı konuları masaya yatırıldı.

Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdür'ü Albert Krespin'in moderatörlüğünü yaptığı "Hedef Belirleme" başlıklı günün son oturumunda ise belirlenen hedeflerin hangi dönemler için verilmesi gerektiği, hedef unsurlarının neler olması gerektiği, Türkiye'de ve Dünya'da hedef belirlemek için nelerin kullanıldığı ve hedef belirlerken nelere bakılması gerektiği gibi konular tartışıldı.
Gecenin sonunda verilen Yılın Finansal Medya Ödülü CNBC-e'nin, Yılın Eğitim kuruluşu ödülü ise Bahçeşehir Üniversitesi Co-op'un oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vahdettin Ertaş İbrahim Turhan Borsa İstanbul Mehmet Şimşek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title