Haberler

Tüsiad "Yenilikçiliği" Ele Aldı

"Van'da gerçekleşen depremde kaybettiğimiz 2 değerli basın mensubunun acısını paylaştığımızı belirtmek istiyorum.Haber.

Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner,

"Van'da gerçekleşen depremde kaybettiğimiz 2 değerli basın mensubunun acısını paylaştığımızı belirtmek istiyorum. İlk depremde yaşadığımız felaketin boyutlarının, ihmal nedeniyle artıyor olmasından da büyük bir üzüntü duyuyoruz"

Haber: Dilhun GENÇDAL - Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbul - DHA

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "Yenilikçi İş Dünyası için Erken Aşama Girişim Sermayesi" konulu seminerin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda mesafelerin ve zaman farklarının büyük ölçüde anlam değiştirdiğini veya ortadan kalktığını belirterek, artık dünyanın herkesin birbiri ile komşu olduğu küçük bir köy haline geldiğini dile getirdi. Dünyadaki bütün insanların, diğer insanların sahip olduğu refah ve özgürlüklerden haberdar olduğunu ve kendilerini yapay olarak diğer insanların sahip olduğu refah ve özgürlüklerden yoksun bırakılmalarını kabul etmediklerini anlatan Kavranoğlu, bireylerin insanlık ailesinin eşit ve şerefli üyeleri olmayı arzu ettiklerini ve hükümetlerini zorladıklarını söyledi.

DEVLETLER VATANDAŞLARINI KORKUTARAK GÜÇLÜ OLAMAZLAR

Kavranoğlu, günümüzde devletlerin güçlü olabilmesi için güçlü bilim insanlarına ve bilimin sunduğu imkanları yenilikleri en iyi şekilde kullanan girişimcilere sahip olması gerektiğine işaret ederek, bu gerçekleri kabul etmeyen ve değişmekte direnen şirketlerin rekabet güçlerini ve varlıklarını devam ettirme imkanlarını kaybettiklerini ifade etti. Değişmemekte direnen ülkelerin de kendi halkları tarafından değişmeye zorlandığını vurgulayan Kavranoğlu, "Günümüzde devletler vatandaşlarını sınırların arkasına kapatarak, kalabalık ordulara sahip olarak, vatandaşlarını korkutarak güçlü olamazlar ve güçlü kalamazlar. Vatandaşlara saygı duyarak ve onlara gerekli çağdaş eğitime erişme imkanını sağlayarak şirketlerin önünü açarak, devleti halkına hükmeden değil, halkına hizmet eden konuma oturtarak güçlü olabilirsiniz" diye konuştu.

FELAKETİN BOYUTLARININ, İHMAL NEDENİYLE ARTMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de, konuşmasına "Van'da gerçekleşen depremde kaybettiğimiz 2 değerli basın mensubunun acısını paylaştığımızı belirtmek istiyorum. İlk depremde yaşadığımız felaketin boyutlarının, ihmal nedeniyle artıyor olmasından da büyük bir üzüntü duyuyoruz" diyerek başladı.

İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK İÇİN ÖZEL SEKTÖR-ÜNİVERSİTELER İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Türkiye'de ekonomik yapının ve yatırım ortamının yenilikçiliğe teşvik edilmesi için ekonomik, teknolojik ve yasal altyapı ile insan kaynaklarını kapsayan bütüncül politikalar izlenmesi gerektiğini kaydeden Boyner, bunun da yatırım ortamının iyileştirilmesinden vergi ve iş hukuku mevzuatının ele alınmasına, finansman seçeneklerinin artırılmasından girişimcilik destek mekanizmalarının geliştirilmesine, etkin bir ARGE ve inovasyon politikası uygulanmasından girişimcilik eğitimine kadar çok geniş bir alanda çalışmayı gerektirdiğini belirtti.

Boyner, hem inovasyonun hem de girişimciliğin gelişmesi için özel sektör ve üniversitelerin daha yaygın bir şekilde ortak projeler yürütmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun için de hem mali süreci yönetebilecek hem de aradaki iletişimi kolaylaştıracak, üniversitelerin içinden girişimcilerin çıkmasını sağlayacak arayüzlerin etkinleştirilmesinin çok faydalı olacağını anlattı.

ŞİRKET YÖNETİMİ KONUSUNDAKİ EKSİKLİKLER FİRMALARIN DIŞA AÇILMASINA ENGEL

Yönetim ve pazarlama konusunda özellikle küçük ölçekli firmalarda gözlemlenen şirket yönetimi konusundaki eksikliklerin firmaların kurumsallaşmasında, dolayısıyla da dışa açılmasında büyük engel teşkil ettiğini ifade eden Boyner, söz konusu girişim desteğini alan firmalara sadece finansal değil, idari anlamda da izleme, denetleme ve danışmanlık gibi desteklerin sunulabilmesinin, bu firmaların sürdürülebilir bir şekilde büyümesini sağlayacağını kaydetti. Boyner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepimiz biliyoruz ki işletmelerimiz daha yenilikçi olabildikleri ve kurumsal yapılarını daha sağlıklı, şeffaf, yenilikçi bir düzeye getirebildikleri ölçüde ekonomimiz de sağlıklı büyüme hedeflerine daha kolay ulaşabilecektir. Bizler, yenilik yaratabilmenin, firmaların kaderleri üzerinde önemli bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Hayatlarını büyüyerek devam ettirmek veya sonlandırmak, firmaların inovasyon yetenekleriyle çok yakından ilgili"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title