Haberler

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden Birlik Çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, "Seyir halindeki otobüslere yapılan saldırılar, her yaştan, her kesimden ve her meslekten tüm yolcularımızın canını tehlikeye sokmakta, çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet etmektedir" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, "Seyir halindeki otobüslere yapılan saldırılar, her yaştan, her kesimden ve her meslekten tüm yolcularımızın canını tehlikeye sokmakta, çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet etmektedir" dedi.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi tarafından Büyük İstanbul Otogarı'nda düzenlenen basın toplantısında konsey adına konuşan Yıldırım, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Yıldırım, son günlerde artan şiddet olayları ve terörün ulaşım özgürlüğünü tehdit ederek, bazı bölgelerde sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamı durma noktasına getirdiğini anlattı.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sektörümüzle ve mensuplarımızla hiçbir ilgisi bulunmayan bazı sorumsuz kişi ve kesimler, ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamı istismar ederek, gerilimi tırmandırmakta, huzurumuzu ve düzenimizi bozmaktadır. Bu sorumsuz tahrikçiler yurdumuzun birçok bölgesinde otobüslerimizin  yollarını keserek tahrip etmekte, yolcularımızın canına kastederek firmalarımızı maddi ve manevi zarara uğratıyor. Otobüs işletmecileri Türkiye genelinde doğu, batı, kuzey ve güney ayrımı yapmaksızın siyasi görüşleri, etnik değerleri ve inançları zenginlik kabul ederek birbirleriyle kenetlenmiş, ekmek mücadelesini ve taşımacılık hizmetlerini kardeşçe sürdürmektedir. Dünyanın en iyi otobüsçülüğünü yapan ve ülkemizde ulaşım özgürlüğünün teminatı olan meslektaşlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayrılıkçı ve bölücü tahriklere kapılmayacak, birbirlerine kenetlenerek dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Otobüslerimizde hiçbir ayrım yapmaksızın, bu üzücü olayların failleri de dahil olmak üzere ülkemizde yaşayan herkesin canını, malını ve namusunu taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Seyir halindeki otobüslere yapılan saldırılar, her yaştan, her kesimden ve her meslekten tüm yolcularımızın canını tehlikeye sokmakta, çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet etmektedir."

Zararın temininin devlet tarafından karşılanması isteğinde bulunacaklarını dile getiren Yıldırım, terörden kaynaklanan tazminat ve yükümlülüklerin devlet tarafından karşılanması konusunda bir çalışma hazırlayacaklarını belirtti. Yıldırım, "Terörden zarar gören meslektaşlarımız TOFED'e ve TOBB'a müracaat edebilir. Müracaat ettiklerinde onların sorunlarını dinleyeceğiz" dedi.

TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu) İcra Kurulu Başkanı Birol Özcan da birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Seyir halinde şoföre bir şey olduğunda kazadan dolayı 40 kişinin ölümünden kim sorumlu? Bunun sigortası da olmuyor, maalesef terör sigortası yapamıyoruz. Bunları hep Ankara'da çözüp beraber çalışmamız ve yeni bir sayfa açmamız lazım. Dosya ve bilgiyle Ankara'ya doğru gidelim, elimizden ne gelirse yapalım" dedi.

Basın toplantısına katılan firma sahipleri de terör olayları nedeniyle yaşadıklarını anlatarak, yetkililere önlem almaları konusunda çağrıda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yıldırım İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title