Haberler

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Priştine'de Dostluk Konseri düzenlendi

Güncelleme:

Kosova'nın başkenti Priştine'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Dostluk Konseri düzenlendi. Konserde Priştine, İpek ve Prizren şehirlerinden kadın koroları sahne aldı ve Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça şarkılar seslendirildi. Konserin ardından ebru sanatı sergisi açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kosova'nın başkenti Priştine'de "Dostluk Konseri" düzenlendi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından organize edilen konserde, Priştine, İpek ve Prizren şehirlerinden kadın koroları sahne aldı.

Kosovalı sanatçılar, Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça şarkı ve türküler seslendirdi.

YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, AA muhabirine, konsere 3 şehirden katılan 5 kadın korosunun yıl içindeki çalışmalarını YEE merkezlerinde sürdürdüğünü söyledi.

Konseri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediklerini belirten Yılmaz, "Çok da başarılı bir organizasyon oldu. Hem Türk kadın koroları hem de Arnavut kadın koroları, dolayısıyla Prizren, Priştine ve İpek şehirlerimizden gelen 5 koromuzun performansını izledik, çok da mutlu olduk." dedi.

Yaklaşık 1 saat süren konser, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve hediye takdimiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Priştine YEE bünyesindeki ebru sanatı kursiyerleri tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin Yüzü" ebru sergisi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Prizren Türkiye Kosova Sanat Kültür Etkinlik Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title