Haberler

Türkiye Açlığı En Çok Azaltan Ülke

Güncelleme:

Mehdi Eker, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile birlikte EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın genel sekreterini açıkladı.

Türkiye AÇLIĞI EN ÇOK AZALTAN ÜLKE (2)

BAKAN EKER EXPO 2012'NIN GENEL SEKRETERİNİ AÇIKLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile birlikte EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın genel sekreterini açıkladı. Belek'te bulunan Rixos Downtown'daki toplantıda konuşan Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya bayrağının 23 Kasım 2011 tarihinde Fransa'da alındığını söyledi.

FUAR ALANI 1121 DEKAR

Aksu'da BATEM'in kullanımındaki 1121 dekarlık alanın EXPO 2016 Antalya Ajansı'na tahsis edildiğini belirten Bakan Eker, 6358 sayılı EXPO 2016 Antalya Kanunu'nun da 10 Kasım 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI'NDA BAŞLAYACAK

Çiçek ve Çocuk temalı EXPO'nun yirminci, botanik EXPO'nun Türkiye'de ilk olacağını hatırlatan Bakan Eker, dünyada tek ve eşsiz olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, 23 Nisan 2016'da açılışının yapılacağını ve 6 ay süreceğini kaydetti.

4 MİLYAR EURO KATKI 5 MİLYON TURİST

EXPO 2016 Antalya'ya 100 ülke ve 30 büyük kuruluş katılım sağlayacağını söyleyen Eker, "EXPO'nun uygulaması sonucunda Antalya sadece ülkemizde değil dünyada hak ettiği yere gelecektir. Ülkemize yaklaşık 4 milyar Euro katkı sağlayacağı hesaplanmaktır. EXPO'yu yaklaşık 5 milyon turistin ziyaret etmesi beklenmektedir" dedi. Bakan Eker, bütçenin ise 180 milyon lira olduğunu ama artırılabileceğini de sözlerine ekledi.

GENEL SEKRETER DANIŞMANI

EXPO 2016 Antalya Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden hemen sonra Genel Sekreter atandığını kaydeden Eker, genel sekreterlik görevine eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki eski özel kalem müdürü ve şimdiki danışmanı olan Selami Gülay'ın atandığını söyledi. Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya'nın ilk yönetim kurulu toplantısından sonra Antalya'daki örgütlenmemizi tamamlayıp uygulamaya başlanacağını dile getirdi.

KONSEY ÜYELERİ 19 KASIM'A KADAR BİLDİRİLECEK

EXPO Konseyi için 19 Kasım Pazartesi gününe kadar üyeliklerin bildirmesi konusunda EXPO konseyinde yer alacak kurumlara yazılar gönderildiğini belirten Bakan Eker, büyük çoğunluğunda Antalya'nın yerel dinamik güçlerinin yer alacağını ve kurumlar adına hangi şahsın yetkilendirildiğinin bildirilmesi gerektiğini söyledi.

BAKANLIKLARDA YÖNETİCİLERİ BİLDİRECEK

9 üyeden oluşacak yönetim kurulu için kendi başkanlığında Antalya Valisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, ATSO Başkanı, Antalya Ziraat Odası Başkanının yanı sıra Dışişleri, Ekonomi, Kültür ve Turizm ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarından da en az genel müdür düzeyinde birer ismin belirleneceğini açıkladı.

KISA VADEDE NELER YAPILACAK?

Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya için kısa vadede yapılacakları şöyle anlattı:

"Antalya EXPO ofisi yeri, Antalya peyzaj projesinin hazırlanması, ulaşım sistemi, fuar alanında yıkılması önerilen binalar varsa çalışma başlatılması, taşkın sularının önlenmesi amacıyla set oluşturulması. Ayrıca genel kurallar yönetmeliği, ajans birimlerinin yapılanması ve insan kaynakları planı yönetmelik taslakları hazır. Yönetim ve konsey şekillendiğinde kurum görüşlerine açılıp yürürlüğe girecek. Önümüzdeki 3.5 yılda, Türkiye ye yakışır tarihinin ilk EXPO'sunu hazırlanmanın gayreti içinde olacağız. Kanunun çıkması önemli bir aşama. Bundan sonrada çok büyük bir hızla gerçekleşecek."

VALİ ALTIPARMAK'TAN İKİ MÜJDE

Toplantıda Vali Ahmet Altıparmak ise iki müjde verdi. EXPO 2016 Antalya'nın düzenleneceği alanda bulunan Aksu çayının ıslah projesine ilişkin KİT'ten yapılan itirazın çözüldüğünü ve müteahhitin teslim alıp çalışmalarına başlamak üzere olduğunu söyledi. Altıparmak, Küçük Aksu Barajı'nın da imzaya açıldığını kaydetti. - Antalya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ahmet Altıparmak Türkiye Belek Politika Güncel Haberler

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title