Haberler

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş: "2013 Yılı Memur İçin Daha da Zor Geçecek"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2013 yılının memurlar için daha zor geçeceğini söyledi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2013 yılının memurlar için daha zor geçeceğini söyledi.

Türk Büro-Sen Kırklareli Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurulu Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda yapıldı. Genel Kurulda konuşma yapan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, memurun iş güvencesi hakkının elinden alınmak istediğini savundu. Yokuş, 2013 yılının memurlar için daha zor geçeceğini söyledi. Hükümetin sendikaları ve sivil toplu örgütlerini görmezden gelerek dikkate almama tutumunu, kamu personel reformunda gösterdiğini ileri süren Yokuş, "Her yıl disiplin suçu işleyen yüzlerce memur işten atılmaktadır. Memurun iş güvencesi ellerinden alınarak akderi siyasilerin ve bürokratların iki dudağı arasında olan, siyaset ve bürokratlara muhtaç hale getirilmiş, kişiliksiz bir devlet memurluğu oluşturulmaya çalışılmaktadır. 1999 yılında yapılan emeklilik düzenlemesi ile kademeli olarak 58-60 yaşında emekli olma şartı getirildi. Buda yeterli görülmeyerek 2008 yılında SGK yasalarında yapılan düzenleme ile bu tarihten sonra kamuda işe girenlerin emeklilik yaşı 65'e yükseltilmişti. Bu yıl hükümetin bir kere daha bütçe hedeflerini tutturamayacağı anlaşılmıştır. 8 ayda bütçe açığındaki sapma 8,5 milyar TL'ye ulaşmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Ercüment Yılmaz, Kırklareli İl Başkanlığı'na seçildi. Yılmaz, 1998 yılında Türk Büro-Sen Kırklareli İl Temsilciliği görevini yaptığını, bugüne kadar yeterli üye sayısına ulaşamadıkları için şube olamadıklarını, artık yeterli üye sayısına ulaşarak Türk Büro-Sen Kırklareli Şubesi olduklarını söyledi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Fahrettin Yokuş Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title