Haberler

Turçinov: Rus Filosu Gemilerimizi Bloke Etti

Güncelleme:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Turçinov, Rus Filosu'nun, Sivastopol'da Ukrayna donanmasına ait gemileri bloke ettiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Turçinov Rus filosunun ukrayna gemilerini bloke ettiğini iddia etti.

ABD VE AB'DEN KARŞI ATAK

Rusya'nın bu hamlesinden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada "Rusya'ya karşı yaptırım uygulayacağız" ifadelerini kullandı.   Avrupa Birliği ise 6 Mart'ta Ukrayna için toplanacağını açıkladı.

AB'DEN RUSYA'YA KINAMA

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Rus silahlı güçlerinin Ukrayna'daki eylemlerini "saldırı" diye niteleyerek, bu ülkenin egemenlik ve toprak bütünlüğünün açık ihlalini, güçlü şekilde kınadı.

AB'nin "işgal" kelimesi yerine "saldırı" ifadesini tercih etmesi dikkat çekerken, diplomatik kaynaklar konunun toplantıdaki önemli tartışma başlıkları arasında yer aldığını belirtiyor.

RUSYA FEDERASYON KONSEYİ'NİN KARARINA TEPKİ

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, kınanan bir başka unsuru da Rusya Federasyon Konseyi'nin Ukrayna topraklarında silahlı kuvvetlerin kullanılmasına yetki veren kararı oluşturdu.

Rusya'ya silahlı güçlerini derhal sürekli konuşlandırıldıkları üslere çekmesi çağrısı yapan AB, mevcut krize barışçıl çözüm bulunmasını ve uluslararası hukuk kapsamındaki ilke ve yükümlülüklere tam saygı gösterilmesini istedi.

EK ÖNLEMLER GÖRÜŞÜLECEK

Toplantı sonrasında basına konuşan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, perşembe günü Brüksel'de olağanüstü zirvede bir araya gelmeleri öngörülen Birlik liderlerinin hedef odaklı ek önlemleri gündeme getirebileceklerini vurguladı.

Ashton, kısa vadede Rusya'nın atması gereken asgari adımın askerleri üslerine çekmek olduğunu belirtti. Rusya ile ilişkilere büyük değer verdiklerinin altını çizen Ashton, Moskova ile temasların çeşitli seviyelerde sürdüğünü, yarın da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini söyledi.

TOPLANTIDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞANDI

AB kaynakları, özellikle Almanya, İtalya ve Hollanda'nın yaptırım söylemini yumuşatma yaklaşımı izlediği toplantıda, Doğu Avrupa ülkelerinin güçlü söylem ve yaptırım taraftarı bir yaklaşım sergilediğini kaydediyor.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (37)

nuronuro3@hotmail.com:

Ben bi kürt olarak Tarafsız kalın derim yok sawaşacaksanız Ülkicileri hemen isim isim tesbit edip sawaşa zorla yollasınlar.Bakalım ne kadar sawaşacak döt varmı:)))

29
44
yanıtYanıtla
zekozekolim@hotmail.com:

nuro, bunlarin kici yemez rusyaya. boyu kadar insanlarla daha karsilasmadilar.

yanıt0
yanıt0
zekozekoilim@hotmail.com:

ulan bu asiri sagcilar simdi bizi hain ilan eder. hem ayrim yap hemde hain ilan et. ove etimizi ye, sonra dislerim kirlendi diye kiz. valla pislik bunlar ula

yanıt0
yanıt0
erkandy2000@gmx.de:

aynen vatan elden gidiyor diye capulculari ve ülkücüleri ilk basta yollayalim

yanıt0
yanıt0
Tamershumi_tamer@hotmail.com:

Akıllı olun rusya size bir yaptırım uygularsa Dünyaynın kaç bucak olduğunu görürsünüz.

67
3
yanıtYanıtla
KILIÇhaticenuran2013@hotmail.com:

ORDUSU GÜÇSÜZ ÜLKELER AGLAR ALLA ORDUMUZA ZARAR ZİYAN VERMESİN

58
3
yanıtYanıtla
anladınayhangocmenoglu38@hotmail.com:

bir elinde lep top bir elinde cep telefonu umurundamı bizim yorumcuların dünya boş boş yazıyorlar dertleri ak parti

24
33
yanıtYanıtla
batı batsınfikret_601121@hotmail.com:

rusya size ayaklarını öptürür

45
2
yanıtYanıtla
Alperenhgunduz5050@hotmail.com:

Ukraynanın Gezi Eylemcileri demokrasiye uygun davranmayıp şiddet yoluyla (gösterilerle, taşlamalarla, yakıp yıkmalarla) Yanukoviç'i devirdiler. Kendileri kahraman!!! olurken ülkelerini kaybettiler. Şimdi kışkırtıcıları gelsin de onları kurtarsın. İnşallah bizdeki eylemciler akıllarını başlarına alıp bundan ders çıkarırlar da demokrasiye saygı duyarlar.

30
10
yanıtYanıtla
FUNNYgalipsev@hotmail.com:

Rusya'nın Ukraydadaki ayaklanmalar sonucunda Hükümetin değişmiş olmasına bir itirazı yok ki..! Yurukoviç'i de demokrasi kahramanı gibi anlatma.. O kafa demokrat bir kafa değil..! Rusya Kırım Özerk Cumhuriyetinde kendileri açısından bozulan menfaatlerinin peşinde.. Müdahalesi de KIRIM'a

yanıt0
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title