Haberler

Tokat Tokat'ta Köylüler Kurt Saldırılarından Tedirgin

Tokat'ın Niksar ilçesinde kurtlar bir hafta içerisin 4 eşeği telef ederken dün de akşam koyun sürüsüne saldırdı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde kurtlar bir hafta içerisin 4 eşeği telef ederken dün de akşam koyun sürüsüne saldırdı. Bölgedeki köylüler ise kurt saldırılarından tedirgin oldukları söyledi.

Niksar ilçesine bağlı Kuyucak köyü sakinleri bir hafta içerisinde yaşanan kurt saldırılarından tedirgin. Köyde bir gün arayla kurtlar gece saatlerinde evlerin önünde bulunan 4 eşeğe saldırarak telef etti. Dün ise Kuyucak köyü Yayladalı mevkisinde kurtlar koyunlara saldırdı. Köyde yaşayan Mustafa Yılmaz, kendisine ait 76 koyunu bölgede otlatmaya başladı. Kısa süre sonra birkaç kurt sürüye saldırdı. Kurtların saldırısıyla kaçan koyunlardan 40'ı yaklaşık 300 metre yükseklikteki uçurumdan peş peşe atlayarak öldü. 4 koyun ise kayalıklarda mahsur kaldı. Mustafa Yılmaz, mahsur kalan koyunları kurtarmak için jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri mahsur kalan koyunları 2 saatlik çalışmayla kurtararak sahibine teslim etti.

'ATEŞ EDİP VURMA ŞANSINDA YOK'

Sürü sühibi Mustafa Yılmaz (55) koyunlarının akşam saatlerinde ikiye bölündüğünü fark ettiğini söyleyerek, Kurt dalmış belli ki 1-2 tane değil. Çünkü bir kurt bir kuzuyu yer, bir koyunu yiyemez. 3 tane koyunu yemiş. Diğer kalan koyunlarda 300 metrelik yar var oradan atlamış kendilerini kurtarmak için. Aynı denize atlar gibi atlamış. 15-20 gün sonra kuzulamaya başlayacaklardı. Bir tane kurt yüzünden zor ölümle ölmüşler. Bu kurtları besleyip daha sonra milletin üstüne salmaya gerek yok. Kurtların saldırdığını ben bilemedim. Bilsem de bir şey yapamıyorsun. Devletin bıraktığı bir şey. Boyunlarında tasmaları var. Ateş edip vurma şansı da yok. Bizi perişan etti. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz dedi.

Koyunlarının telef olmasından dolayı çok üzgün olduğunu kaydeden Yılmaz, Uçuruma 76 tane koyunum gitti. 35 tanesini canlı olarak aldık uçurumdan. Görmek istemiyorum can dayanmıyor. Ormanlık alan olduğu için koyun biraz fazla dağılıyor meyve yemek için. Bundan 2 yıl öncede bir olay gelmişti başıma. Şimdiki olan olayın 200 metre ilerisinde oldu. Yine böyle kurtların saldırısına uğradım. 12 koyunum da o zaman telef oldu.2 gün önce kahvenin önünde bağlı olan eşeği yemiş. Arazide yayılan düveyi yiyor. Bu hayvanlar bize zararlı, üreticiye zararlı. Bunları besleyip besleyip araziye salmanın anlamı yok. Kurdun bize yaptığı kahpelik. 50 60 bin zararım var diye konuştu.

'KÖYLÜDE TEDİRGİNLİK VAR'

Kuyucak Köyü Muhtarı Kemal Temel ise, bir hafta içerisinde kurtların köye indiğini ve köyde bulunan 4 eşeği telef ettiğini belirterek, Kurtlar köyün içinde meskun mahalde 4 tane eşek yedi. Dünde yaylada koyunlara saldırmışlar. Bu kurtlar ile biz gelecekte ne yapacağız. Kış geldiği zaman vatandaş nasıl gidecek, gelecek. Bunlar insana da saldırır. Bugün hayvana saldıran yarın kış geldiği zaman insana da saldırır. Vatandaş eşeğini evinin yanına bağlamış. Bu zamana kadar böyle bir şey olmadı. Bu sene kurt saldırısı çok. Köylüde tedirginlik var. Bu ayda böyle olursa kışın ne yaparız. Domuzları yesinler diye geçtiğimiz yıllarda salmışlardı. Tasmalı olan kurtlarda görüldü. Bu hayvanları vurmak yasak, devlet üretim çiftliğinden geliyor. Devlet tarafından bir tedbir alınması bizim için uygun olur dedi.

Tedirgin olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Taşkın Başçı ise şöyle konuştu

Köyümüzde 4 tane eşek kurt tarafından saldırıya uğradı. Köylü olarak vatandaş olarak huzursuzuz. Kış geldiği zamanda insanlara saldırma durumu var. Buna bir çözüm yolu bulunursa halk olarak mutlu oluruz. Bu mevsimde aç kalarak köye inen hayvan kışın daha çok şeyler yapar. Vatandaşlar akşamları çocuklarını dışarı bırakmakta çekinir. Karanlıkta dışarı çıktığımız zaman ister istemez bir tedirginlik oluyor. Halk olarak buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuyucak Niksar Tokat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title