Haberler

TKDK İl Koordinatörü Süne, kentteki yatırımları inceledi

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, Varto ilçesindeki yatırımcıları ziyaret etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, Varto ilçesindeki yatırımcıları ziyaret etti.

Süne, gazetecilere, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü olarak projeler kapsamında, 2013'ten bu yana kente 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini aktardı.

Varto ilçesinde yapılacak desteklerle 40 milyon liralık projenin hayata geçeceğini vurgulayan Süne, şöyle konuştu:

"Varto ilçemizde 2023'te yılında 24 milyon liralık bir desteğimiz olacak. 9 projeyle Varto'da toplam yatırım tutarı 40 milyon lirayı aşacak. Projemizden 8'i apart otelden oluşurken, bir tanesi de restoran. Kırsal Turizm ve Rekreasyon destekleri altında sadece apart otellere veya restoranlara değil, rekreasyon projelerine de destek vermekteyiz. Varto ilçemizde kırsal turizm alanında 30 projeyi hayata geçirdik. Şu ana kadar 6,2 milyon avro destek verdik. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 9 milyon avronun üzerindedir."

2013'ten bu yana 228 projenin hayata geçirildiğini ve bu projelere 40 milyon avro hibe verdiklerini vurguladı.

Projelerin toplam yatırım maliyetlerinin 64,5 milyon avro olduğunu dile getiren Süne, "50 proje devam ediyor. Bunların toplam yatırım tutarı da 190 milyon lira. Bunun 100 milyon lirası hibe olarak verilmektedir. Kurum olarak kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Bugüne kadar birçok kadın yatırımcıya ve genç girişimciye destekte bulunduk. Yatırımcılarımızın yüzde 65'inden fazlası kadın girişimcilerimizdir. Kadınların ve genç girişimcilerimizin projeleri bizleri gururlandırmaktadır." dedi.

Aldığı destekle otel açan 25 yaşındaki girişimci Betül Özkan ise hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hayalini kurduğu iş yerini açmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna proje sunduğunu belirten Özkan, şöyle konuştu:

"TKDK desteği olmadan böyle bir projeyi gerçekleştiremezdim. 9 milyon lira yatırım bedeli bulunan projeme yüzde 65 hibe desteği sağlanarak, 4 milyon 600 bin lira destek aldım. Çok mutluyum. Devletin kadınlara bu kadar destek vermesi çok önemli. En büyük hayalim gerçekleşti. Otelimiz doğa ile iç içe olduğu için talepleri zor karşılıyoruz. Devletin bize sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür ederiz."

19 odalı apart otel açan 25 yaşındaki Üniversite muzunu Ezgi Aydemir de Varto'da genel olarak daha önce bu tarz işletmelerin olmadığını, buna öncülük ettiklerini dile getirdi.

Girişimciliğin küçüklükten beri hayali olduğunu ifade eden Aydemir, şunları kaydetti:

"Devletin böyle bir destek verdiğini duydum ve TKDK'ya proje sundum. Projem kısa sürede kabul edildi. 2020'de inşaat çalışmalarımıza başladık. Proje bedeli 2,5 milyon liraydı. TKDK'dan 1,5 milyon hibe desteği aldım. Otelimizde doluluk oranı yüzde 100 civarında. Yurt dışından gelen gurbetçilerimizin yoğun talebi var. Müşteri açısından sorunumuz yok. TKDK'nın kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak destek olmasını çok önemsiyorum. Bütün kadınlara tavsiye ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Varto Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title